Elevintervju
Ali
Mohamed Isse
läser Estetiska Programmet år 2

Varför valde du att läsa Estetiska programmet på NTI Gymnasiet?
För att jag alltid har gillat foto, kameror och klippa video. Jag trivs bra på detta program.

Vad får ni lära er på utbildningen?
Animation, film och foto.

Vilka ämnen tycker du är särskilt roliga och varför?
Jag tycker mycket om film och tv produktion. Jag kan redan mycket om filmning och videoredigering och är van att arbeta med det.

Hur skulle du beskriva atmosfären på din skola?
Alla respekterar varandra och får den hjälp man behöver.

Hur skulle du beskriva relationen mellan lärare och elever på skolan?
Lärare och elever respekterar varandra och som elev kan man alltid lita på att lärarna finns till hands.

Vad kännetecknar en bra utbildning enligt dig?
Att det hjälper mig till att kunna arbeta med det jag är intresserad av.

På vilket sätt har du utvecklats sen du började din gymnasieutbildning?
Jättemycket faktiskt! Jag lär mig nya saker hela tiden, samtidigt som jag utvecklar de kunskaper jag redan hade.

Vad har du för råd till de niondeklassare som ska göra sina gymnasieval nu?
Fundera på vad du gillar och vill lära dig mer om och välj utbildning utifrån dig själv. Ta gärna hjälp av studievägledaren.

Vilka är de största skillnaderna mellan grundskolan och gymnasiet?
Största skillnaderna mellan grundskolan och gymnasiet är att man på verkligen märker hur högstadiet var. Gymnasiet kräver mer ansvar både hemma och i skolan. Den största skillnaden är väl friheten. Man kan själv välja om man vill gå gymnasiet till skillnad från grundskolan som är obligatorisk.

Vilken nytta tror du att du kommer ha av din utbildning i framtiden?
Kanske inom media som klippare eller kameraman.

Vad har du för planer efter studenten?
Jag kommer antingen att fortsätta utbilda mig eller börja jobba inom TV eller Radio.