IT-programmet

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. På NTI Gymnasiet i Eskilstuna erbjuder vi fördjupningen IT och nätverksteknik.

Du som söker det här programmet har många spännande områden att välja på inom IT. Att detta är en bransch som har utvecklats enormt under åren märker vi ju alla. Du som väljer att läsa detta program är förmodligen väldigt intresserad av att lära dig allt om datorer och hur de fungerar tillsammans. Vi ger dig en gedigen, praktisk och yrkesförberedande Nätverksutbildning med fokus på hårdvara och IT-säkerhet. Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som Nätverkstekniker och med andra IT-relaterade serviceyrken.

Du som läst utbildningen får yrkeshögskolebehörighet men vi tycker att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet. Därför garanterar vi dig möjligheten att under din gymnasietid läsa in högskolebehörighet.

Programmet är yrkesförberedande. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Fördjupning: Nätverksteknik och service

Här arbetar vi i verkliga projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker! Du lär dig bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnät (LAN), till större nätverk (WAN). IT-säkerhet är ett givet fokus där du lär dig att effektivt övervaka och skydda dig och dina kunders nätverk från inre och yttre angrepp.

Digital miljö

Vi bygger autentiska nätverksmiljöer med Datorer och Servrar, Switchar, Routrar, Brandväggar mm. från världens ledande nätverksaktörer som Cisco. Vi använder Linux och Windows serveroperativsystem för att administrera och övervaka nätverk. Wireshark och Packettracer är andra program vi lär oss använda.

Snabba argument

• Mälardalens bästa IT-skola