AcadeMedia samlokaliserar gymnasieskolor i Falun

AcadeMedia har gymnasieskolor i Falun sedan 2007. Två av dem, Plusgymnasiet och Mikael Elias Gymnasium, ligger i samma byggnad på Åsgatan. Om några veckor kommer även NTI Gymnasiet att flytta in i samma lokaler. Samtidigt inleds en process där de tre skolorna på sikt ska bli en och samma gymnasieskola med ett nytt namn, Drottning Blankas Gymnasieskola.

– Vi vill förstärka vår närvaro i Falun, vi tror att vi har mycket att bidra med och vill därför samla våra resurser för att bli ännu bättre, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias gymnasiesegment där totalt drygt 100 skolor ingår.

De elever som läser på Plusgymnasiet och Mikael Elias gymnasium idag påverkas inte i någon större utsträckning av förändringen. Eleverna på NTI Gymnasiet, som i början på oktober kommer att gå i nya lokaler, kommer att introduceras i den nya lokalen under veckan som kommer. Alla tre skolornas elever kommer att fortsätta sin utbildning som planerat och få betyg från sina respektive gymnasieskolor. De som går på exempelvis Plusgymnasiet idag kommer alltså att få betyg från Plusgymnasiet när de tar examen.
– Vi ser att skolan på sikt får bättre förutsättningar om det är en lite större verksamhet, i stället för tre små. Vi tror att Drottning Blankas Gymnasieskola har goda förutsättningar att lyckas i Falun. Vi har en mycket hög kvalitet på alla orter där vi finns, och vi hoppas att vår skola i Falun ska bli lika uppskattad som den är på alla andra orter, säger Malin Bergland, verksamhetschef för Drottning Blankas Gymnasieskolor.

Drottning Blankas Gymnasieskola startade 1996 i Varberg. Idag finns det 14 skolor på tolv orter över hela landet. Läs mer om Drottning Blanka på www.dbgy.se