NTI Gymnasiet

Din framgång, vårt viktigaste uppdrag

NTI Gymnasiet Göteborg startades 2002 och var då ett av de första NTI-gymnasierna som startades i Sverige. Idag är vi en skola med 390 elever som du hittar mitt i stan, tre minuters snabb promenad från Centralstationen.

Vi har lång erfarenhet av utbildning. Visste du att NTI Gymnasiet är en avknoppning från NTI-skolan vilken grundades redan 1968 av Mikael Elias? Mikael hade en stark tro på varje individs möjlighet att lyckas – att allt är möjligt om man bara har rätt inställning och ges rätt förutsättningar.

Även om mycket har förändrats sedan dess så präglas vår skola än idag av tron på att varje elev kan bli framgångsrik. Vårt viktigaste uppdrag är att ge dig som elev rätt förutsättningar för att utvecklas, både som elev och som människa. Så förutom att vi lyssnar in de branscher vi utbildar för, arbetar vi även med att bygga upp förmågor som vi vet krävs hos dig. Vårt mål är att du ska möta din framtid med stort självförtroende och många valmöjligheter!

Att välja gymnasium kan vara svårt, alternativen är många och för oss är det viktigt att valet av våra utbildningar inte begränsar dig i framtiden. Vi har därför utformat alla våra gymnasieprogram så att de så långt som möjligt ger dig många valmöjligheter efter gymnasiet. Av den anledningen är båda våra yrkesprogram (HA och EE/IT) utformade för att kunna ge dig minst grundläggande behörighet till högskola, utan att du behöver läsa någon extra kurs. Självklart kan du även välja att gå direkt ut i jobb. På samma sätt är våra studieförberedande utbildningar (TE och EK) utformade för att du ska kunna läsa kurser som ger dig maximalt meritvärde (2,5p) i ditt slutbetyg, vilket underlättar då du i framtiden söker in på din drömutbildning.

Låter det intressant? Läs mer om våra utbildningar här på webbplatsen och välkommen att besöka våra öppna hus!

Anette Edström
Rektor, NTI Gymnasiet Göteborg