Ekonomi-
programmet

Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Ekonomiprogrammet på NTI

Har du tänkt på att marknadsföring och ekonomi hänger ihop? För att få ett företag att växa behövs effektiv marknadsföring. Ekonomiprogrammet är studieförberedande och ger dig en gedigen teoretisk grund inom ekonomi samt fördjupad, praktisk erfarenhet av företagande och marknadsföring.

Under din utbildning kommer du att lära dig om juridik, ekonomiska system, olika företagsformer och vad som krävs för att omsätta affärsidéer till fungerande företag. Under år två fördjupar du dina kunskaper inom national- och företagsekonomi. Utifrån ett simulerat företagande lär du dig bland annat hantera marknadsplaner och löpande bokföring. Din affärsidé är sedan i fokus då du i trean driver ditt UF-företag, något som ger dig både fördjupad kunskap och en praktisk erfarenhet av vad det innebär att leda, utveckla och marknadsföra ett företag.

Ekonomiprogrammet ger dig en bred behörighet till högskola. För att stärka din konkurrenskraft erbjuder vi dig även möjligheten att maximera antalet meritpoäng (2,5p) i ditt slutbetyg. Ekonomiprogrammet på NTI Gymnasiet Göteborg är en DGEcertifierad utbildning. Det är en kvalitetssäkring som ger oss rätt att diplomera dig till gymnasieekonom då du tar studenten.

Läs mer om certifieringen på www.gymnasieekonom.se

Fördelar med utbildningen:

• Studieförberedande, certifierat och diplomerande program som ger möjlighet att ta studenten som diplomerad gymnasieekonom
• Samarbete med Svenska skolan i Bryssel, Paris och Madrid vilket ger möjlighet att studera ett år utomlands
• Möjlighet till särskild högskolebehörighet och maximala meritpoäng (2,5 p)
• Programfördjupning inom ekonomi och marknadsföring
• UF-företagande drivs under åk3