Handels-
programmet

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, konferens- och evenemangsproduktion, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Handelsprogrammet

Visste du att Göteborg är en av Europas främsta evenemangsstäder, att e-handeln står för en allt större del av handeln och att entreprenörsförmågor är något som värdesätts allt mer då företag ska anställa framtida medarbetare? På handelsprogrammet på NTI Gymnasiet i Göteborg tar vi fasta på allt detta då vi förbereder dig för en spännande och växande bransch. Du kommer att utveckla dina kunskaper inom entreprenörskap, marknadsföring och projektledning. Ofta i ett verkligt sammanhang då vi samarbetar med eventstaden Göteborg.

Inför åk2 väljer du en av våra två fördjupningar.

Fördjupning: Event & utställningsdesign

Detta är en fullfjädrad projektledarutbildning där event, marknadsföring och eget företagande står i centrum! Arrangörskap i samarbete med branschen är en naturlig del av utbildningen och du projektleder ofta dina evenemang på uppdrag av riktiga kunder. Du lär dig även att visuellt designa och bygga upp exponeringsytor så att eventet blir en helhetsupplevelse för besökarna.

Fördjupning: Business school

Detta är fördjupningen för dig som är intresserad av affärer och handel. Kanske driver du ditt eget företag i framtiden? Du lär dig affärsmannaskap och hur du hittar lönsamma affärer. Fördjupningen kan ge både grundläggande och särskild behörighet till högskola och därmed ekonomprogrammen. Samtidigt får du en yrkesutbildning som ger dig möjligheten att börja jobba direkt efter gymnasiet. Ett mer praktiskt alternativ till ekonomipro-
grammet helt enkelt.

Fördelar med utbildningen

• Yrkesförberedande program som ger dig möjlighet att antingen börja jobba direkt efter gymnasiet eller läsa vidare på yrkeshögskola eller högskola (beroende på fördjupnings- och kursval under utbildningen)
• Val mellan programfördjupning inom event- eller business school
• Ger yrkesexamen med möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet
• UF-företagande i åk3, kursupplägget hos NTI Gymnasiet Gögteborg ger unikt mycket tid för ditt företagande
• Femton veckors praktik; fem veckor varje år