IT-programmet

Inriktningen dator- och nätverksteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

IT-programmet (EE)

Våra hem är fyllda med teknik som kopplar upp sig mot Internet. Facebook, Google och YouTube är sajter som du kommer i kontakt med varje dag. Allt detta kräver webb- och nätverkstekniska lösningar – det är här du kommer in. Genom IT-programmet kan du låta ditt intresse för datorer växa till yrkeskunskaper. Dina tre år på skolan ger en bra grund för att utvecklas inom IT och goda förutsättningar för framtida jobb efter din tid på NTI Gymnasiet.

Inför åk2 väljer du en av våra två fördjupningar.

Fördjupning: IT- och nätverksteknik

Vill du bli en riktigt vass nätverkstekniker som är eftertraktad på arbetsmarknaden? Då är detta fördjupningen för dig! Här arbetar vi med verkliga projekt och du lär dig bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnätverk (LAN), till större nätverk (WAN). IT-säkerhet är ett givet fokus där du lär dig att övervaka och skydda dig och dina kunders nätverk från inre och yttre angrepp.

Fördjupning: Webbteknik

Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem. Vill du bli en av dem som bygger upp, driver eller underhåller webbserverlösningar? Då ska du välja att fördjupa dig inom webbteknik. Här får du lära dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är olika språk så som HTML5, CSS, JavaScript, PHP och MySQL.

Fördelar med utbildningen

• Yrkesförberedande program
• Val mellan fördjupning inom nätverks- eller webbteknik
• Ger yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet