Naturvetenskapsprogrammet

Natur
vetenskaps
programmet

Vår Naturvetenskapsprogram med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Naturvetenskapsprogrammet är ett program för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet och högskola. Du har möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och för att stärka din konkurrenskraft kan du maximera antalet meritpoäng (2,5p) i ditt slutbetyg.

Utöver gedigna ämneskunskaper får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, som innefattar systematiska iakttagelser, förmåga till problemlösning, kritiskt tänkande och logiska resonemang samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser. Du kommer att arbeta i projekt i samarbete med både näringsliv och universitet/högskola så att du är väl förberedd för vidare studier – i Sverige såväl som internationellt.

Du väljer mellan två fördjupningar: meritpaketet och forskningspaketet. Meritpaketet ger dig spets inom matematik och engelska samt ökar dina chanser att komma in på önskad utbildning. Forskningspaketet är för dig som vill kunna påverka människors vardag och vill fortsätta med forskningsutbildning inom till exempel bioteknik. Genom ditt individuella val skräddarsyr du din utbildning hos oss. Du kan du alltid välja grundläggande IT-kurser, såsom programmering, eller välja att spetsa dina kunskaper inom språk och matematik.