En skola med en stark historia

NTI-gymnasiets grundare, Mikael Elias, flydde under andra världskriget undan nazisterna. Då han återvände till sin hemstad i Rumänien fick han beskedet att hans föräldrar och fyra av syskonen med familjer hade mördats av nazisterna i Auschwitz. Genom röda korsets hjälp fick Mikael kontakt med överlevande syskon som då fanns i Wien. 1955 kom Mikael till Sverige för att återförenas med sin syster Elisabeth. Kärleken till studier och kunskap tog han med sig då han 1968 grundade NTI-skolan. Redan då var tron på varje människas förmåga att lyckas stark. Mikael drevs av tanken att alla kan lyckas om de bara har rätt inställning och ges rätt förutsättningar. De första NTI-gymnasierna startades upp i Malmö och Göteborg 2002 och styrdes med stor omsorg av Mikael och hans son Josef. Mikael Elias avled i oktober 2005. Två år senare, som en hyllning till Mikaels kärlek till kunskap, startades Mikael Elias teoretiska gymnasium på flera orter i Sverige av hans son, Josef Elias.

NTI Gymnasiet idag

Idag finns NTI Gymnasiets 14 skolor på 11 orter runt om i Sverige. NTI Gymnasiet Göteborg startade 2002 och är idag en skola med ungefär 400 elever. Tron på att våra elever kan lyckas är stark och vi är lyhörda för vad som händer inom de branscher vi utbildar för. Vårt mål är att erbjuda utbildningar som ligger i framkant, oavsett bransch. Vi har ett i allra högsta grad levande utvecklingsarbete både då det gäller utvecklingen av våra program och vårt pedagogiska arbete. Vår litenhet och det faktum att vi är en friskola gör det också möjligt för oss att snabbt anpassa våra utbildningar då vi lyssnar in branschens framtida behov.

Ett tryggt val

NTI Gymnasiet är en del av AcadeMedia, du som elev omfattas därför av deras elevgaranti. Garantin innebär att alla elever på någon av AcadeMedias gymnasieskolor garanteras få slutföra sin utbildning, även om en skola skulle behöva lägga ned ett program.