Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Göteborg förändras ständigt. Det måste det göra – om det ska vara aktuellt i en värld som är i ständig utveckling. På NTI Gymnasiet Göteborg får du en relevant teknisk utbildning med starkt fokus på det senaste inom teknik- och IT-området!

NTI Gymnasiet erbjuder två fördjupningar inom teknikprogrammet. Under år ett väljer du en av dessa för att ge din utbildning en spets inom antingen IT eller matematik.

Civilingenjör

Detta är fördjupningen för dig som vill ha en internationellt gångbar utbildning som utmanar! Du måste tycka om matematik och fysik för här har du möjlighet att läsa alla matematikkurser som erbjuds inom teknikprogrammet. Dessutom läser du fysik över alla tre åren. Här får du gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning med programmering. Fördjupningen ger dig behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet och vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet – i Sverige såväl som internationellt.

Programmering

Vill du arbeta inom en starkt växande framtidsbransch? Då är detta fördjupningen för dig! Här arbetar du med webb- och mjukvaruutveckling, ofta ämnesintegrerat genom verklighetsnära IT-projekt, vilket ger dig ett försprång inför både jobb och högskolestudier inom IT. Genom dina individuella val skräddarsyr du sin högskolebehörighet och öppnar upp vägar mot, till exempel, systemarkitekt.

Fördelar med programmet

• Studieförberedande program
• Val mellan IT- eller matematikfördjupning
• Ger möjlighet till särskild högskolebehörighet och maximala meritpoäng