Handels-
programmet

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel.

Handelsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet ska vara en del av verkligheten utanför skolan, det är vår absoluta ambition. För dig som elev innebär det att du kommer att ha många gästföreläsningar direkt från branschen, göra regelbundna studiebesök och fältuppgifter. Genom (UF) Ung Företagsamhet får du också chansen att driva ditt eget företag. Under utbildningen har du 15 veckors praktik där du prövar på olika yrken och knyter kontakter inom branschen inför framtiden. På NTI Handelsgymnasiet tycker vi att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet, därför garanterar vi dig valmöjligheten att läsa in grundläggande högskolebehörighet. Väljer du fördjupningen Business School så kan du genom dina kursval även läsa in särskild högskolebehörighet.

Business School

Fördjupningen för dig som är intresserad av affärer och handel, och kanske vill läsa vidare på universitet och högskola. En gedigen utbildning som kan ge både grund-läggande och särskild behörighet till universitet och högskola och därmed ekonomiutbildningarna. Samtidigt får du en yrkesutbildning inom handel med möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet. Ett mer praktiskt alternativ till ekonomiprogrammet, helt enkelt.

Försäljning och marknadsföring

Fördjupningen för dig som vill arbeta med försäljning och marknadsföring av varor och tjänster direkt efter gymnasiet. Här jobbar vi praktiskt och du får en bra grund oavsett om du vill arbeta i butik eller på försäljningsavdelningen på ett företag. Du får grundläggande behörighet till högskola och universitet och kan också läsa vidare på yrkeshögskola för att fördjupa dina kunskaper.

En modern utbildning

Hos oss har du möjlighet att fördjupa dig i hur modern IT kan användas inom handel och ekonomi. I kurser som näthandel och digitalt skapande får du pröva hur man kan förverkliga sina affärsidéer på nätet, eller hur du kan nyttja digitala verktyg för att utveckla och förbättra ditt företag! Under din tid hos oss får du låna en bärbar dator och det är lika självklart att du har med din dator till lektionen som att du har med papper och penna. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt arbete med internet som arbetsplats.