Om skolan

Vi finns i fräscha lokaler på Hagagatan vid Odenplan, nära såväl kommunikationer som branschen. Till skolan tar du dig enkelt med tunnelbana, pendeltåg eller buss. Vi har valt att låta intresset för handel och ekonomi vara vägledande för utseendet på våra nya lokaler, samtidigt som våra elever har fått vara med och påverka hur lokalerna ska se ut – något vi tror du kommer uppskatta.

Som en del av Nordens teknikerinstitut strävar vi alltid efter att arbeta med den modernaste tekniken. Därför har du en egen dator med de senaste programmen. Du har också möjlighet att fördjupa dig i hur modern IT kan användas inom handel och ekonomi. Självklart får du också eget matkort, ja till och med frukost! Vårt mål är att utbilda dig för en karriär inom ekonomi och handel och vi ger dig rätt förutsättningar för att lyckas i ditt liv efter gymnasiet. Oavsett om du väljer att börja jobba direkt eller plugga vidare på universitet eller högskola så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar!

Vi vill att det du läser i skolan ska ha en tydlig anknytning till verkligheten. Vi arbetar därför ämnesövergripande där olika ämnen går in i varandra. Tema och projekt används för att du ska se sambandet mellan teori och praktik. Hos oss startar du och driver ett eget företag inom UF, Ung Företagsamhet. Detta innebär att du får driva ett företag under ett läsår som en del av din undervisning. Det ger dig stora möjligheter att lyckas med företagandet. Samtidigt får du en tydlighet i och med att de kunskaper som du får i de olika ämnena används direkt i praktiken.

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet – mitt i verkligheten!