.
NTI Gymnasiet
15 juni, 2016

Ännu en Ă„rskull har tagit studenten pĂ„ NTI gymnasiet

Det Àr bÄde med sorg och saknad i hjÀrtat som dessa fina elever nu lÀmnat skolan men ocksÄ en stor glÀdje dÄ vi h fÄtt möjlighet att lÀra kÀnna dem och förbereda dem inför kommande prövningar i livet.

Vilket vi vet de kommer att klara galant.

Lycka till med framtida projekt TE13, EE13 och ES13!

12 maj, 2016

Tider för studentdagen

studenten 20162

22 april, 2016

NTI-gymnasiet satsar pÄ utlandsstudier

Som enda gymnasieskola i Sverige kommer NTI-gymnasiet att erbjuda sina elever en organiserad möjlighet att studera ett lĂ€sĂ„r pĂ„ tre svenska utlandsskolor – i Bryssel, Paris och Madrid.

Skolorna som NTI-gymnasiet samarbetar med Àr Skandinaviska skolan i Bryssel, Skandinaviska skolan i Madrid och Svenska skolan i Paris. Under lÀsÄret utomlands lÀser eleverna samma program och inriktning som de hade gjort vid NTI-gymnasiet, enligt gÀllande svensk tim- och poÀngplan.

– Det kĂ€nns fantastiskt att vi snart kommer kunna erbjuda vĂ„ra elever den unika möjligheten att lĂ€sa ett Ă„r av sin gymnasieutbildning i ett annat land. Jag Ă€r övertygad om att de elever som vill och har möjlighet att Ă„ka kommer att vĂ€xa enormt som individer och fĂ„ ovĂ€rderliga erfarenheter för livet, sĂ€ger Per-Erik Rapp, rektor för NTI-gymnasiet i Falun.

By Matthew Hine from United States - Flickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12681339

By Matthew Hine from United StatesFlickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12681339

16 mars, 2016

Missa inte vÄrt nÀsta öppet hus!

15 februari, 2016

IT programmet (ee) med ena foten i arbetslivet

NTI Falun vill stolt meddela att alla elever i klass EE14 (IT programmet (EE)) Àr ute pÄ APL denna period. De finns pÄ företag i Falun samt i Mora/Orsa omrÄdet varifrÄn vi har en Anders och Markus EE14handfull elever.

NÄgon Àr med och riggar nÀtverken till Vasasaloppet. Flera av eleverna Àr sysselsatta med att installera fibernÀtverk i nÄgon form. Kommunens IT kontor i Mora respektive Falun har praktikhjÀlp av vÄra kunniga elever.

Daladatorer, TST-gruppen, Kringdata, Falun Energi och Vatten, Àr nÄgra av de företag som vi har ett gott samarbete med kring APL. Vi jobbar lÄngsiktigt vidare med mÄl att dels förstÀrka detta men Àven inleda nya samarbeten för att sÀkra att vi 100 % APL Àven i fortsÀttningen.

22 januari, 2016

NTI-mÀsterskapen i E-sport

I tisdags hölls den första deltĂ€vlingen i NTI-mĂ€sterskapen i E-sport – elektronisk sport. Åtta gymnasieskolor frĂ„n hela Sverige kommer att tĂ€vla i tre olika spel om en plats till finalen i Falun.

LÀs artikeln frÄn DT hÀr:Fanny

20 januari, 2016

Stolta vinnare i stor tÀvling!

Vinnare ES14

SĂ„ hĂ€r glada blev klass ES14 nĂ€r de hĂ€mtade ut sitt femtepris i den riksomfattande filmtĂ€vlingen ”The battery challange”. En prissumma om 5000:- delades under tisdagen ut av Louise och Malin, representanter frĂ„n IKEA BorlĂ€nge. Det Ă€r IKEA tillsammans med NaturvĂ„rdsverket ligger bakom denna satsning pĂ„ utbildning och utmaning av skolelever.

IKEA-förelÀsning

Johan Nestor, butikschefchef pĂ„ IKEA BorlĂ€nge , Louise och Malin berĂ€ttar under besöket om IKEAS satsning pĂ„ ”mĂ€nniska och miljö” ett koncept dĂ€r de jobbar med de stora utmanande frĂ„gorna som hĂ„llbar utveckling. IKEA har förövrigt en helhetssyn dĂ€r man jobbar med denna tanke frĂ„n producent till konsument.

Vi fick ocksĂ„ veta att de jobbar mot att stĂ€lla om till 100% förnyelsebar energi – och att de jobbar mot att producera lika mycket energi som de förbrukar i sina verksamheter. Dessutom har de som mĂ„l att allt trĂ€ de köper in Ă„r 2020 ska komma frĂ„n mer hĂ„llbara kĂ€llor. IKEA-koncernen och IKEA-Foundation har ocksĂ„ kommit med nya löften om att bidra med upp till 1 miljard euro till klimatĂ„tgĂ€rder.

Bra tyckte vi!

17 december, 2015

Öppet Hus 19 januari

1 december, 2015

VÀlkommen till öppet hus!

Äntligen Ă€r vi pĂ„ plats! Kom och titta pĂ„ vĂ„ra nya lokaler. Rektor berĂ€ttar om vĂ„r fantastiska skola. En skola med tusen möjligheter. VĂ„ra elevambassadörer guidar dig och du fĂ„r möjlighet att bekanta dig med vĂ„r nya kemisal, ïŹlmstudio, Cisco-labbet m m

Torsdag den 10 december 2015, kl 16.00-18.00, Åsgatan 15, Falun

26 november, 2015

Artikel om vÄra nya lokaler i DT

Nya lokaler sedan i höstas och nu Ă€ven med en helt ny kemisal – nu har NTI-gymnasiet i Falun allt samlat under ett tak.

– Tidigare var vi uppdelade pĂ„ tre olika stĂ€llen – det Ă€r inte hĂ„llbart, sĂ€ger skolans rektor Per-Erik Rapp.

Med nya lokaler ovanför Systembolagets gamla lokaler kan NTI-gymnasiet se framtiden an med all verksamhet samlad under ett och samma tak.

Sedan höstterminen startade har de 122 eleverna utbyta erfarenheter med varandra oavsett vilken inriktning man valt.

Den 23 november kunde man Àven ta den nya kemiskalen i bruk.

Göran Johansson, mÄngÄrig kemilÀrare och med en rad andra skolor som tidigare arbetsplatser har sjÀlv varit med och utformat salen.

– En liten, funktionell sal dĂ€r jag har fĂ„tt vara med frĂ„n början, sĂ€ger Johansson och fortsĂ€tter:

– NĂ€r man laborerar Ă€r det bĂ€ttre med halvklass för dĂ„ hinner man med mycket mer, förklarar Johansson den lilla kemisalen.

Även bland eleverna uppskattar man nytillskottet.

– Vi kan labba mer och en bra sal Ă€r jĂ€tteviktigt, anser Mathias Tapani, som gĂ„r tredje och sista Ă„ret pĂ„ skolan.

LÀs artikeln hÀr

28 april kl. 17.00-19.00