.
NTI Gymnasiet
15 juni, 2016

Ännu en årskull har tagit studenten på NTI gymnasiet

Det är både med sorg och saknad i hjärtat som dessa fina elever nu lämnat skolan men också en stor glädje då vi h fått möjlighet att lära känna dem och förbereda dem inför kommande prövningar i livet.

Vilket vi vet de kommer att klara galant.

Lycka till med framtida projekt TE13, EE13 och ES13!

12 maj, 2016

Tider för studentdagen

studenten 20162

22 april, 2016

NTI-gymnasiet satsar på utlandsstudier

Som enda gymnasieskola i Sverige kommer NTI-gymnasiet att erbjuda sina elever en organiserad möjlighet att studera ett läsår på tre svenska utlandsskolor – i Bryssel, Paris och Madrid.

Skolorna som NTI-gymnasiet samarbetar med är Skandinaviska skolan i Bryssel, Skandinaviska skolan i Madrid och Svenska skolan i Paris. Under läsåret utomlands läser eleverna samma program och inriktning som de hade gjort vid NTI-gymnasiet, enligt gällande svensk tim- och poängplan.

– Det känns fantastiskt att vi snart kommer kunna erbjuda våra elever den unika möjligheten att läsa ett år av sin gymnasieutbildning i ett annat land. Jag är övertygad om att de elever som vill och har möjlighet att åka kommer att växa enormt som individer och få ovärderliga erfarenheter för livet, säger Per-Erik Rapp, rektor för NTI-gymnasiet i Falun.

By Matthew Hine from United States - Flickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12681339

By Matthew Hine from United StatesFlickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12681339

16 mars, 2016

Missa inte vårt nästa öppet hus!

15 februari, 2016

IT programmet (ee) med ena foten i arbetslivet

NTI Falun vill stolt meddela att alla elever i klass EE14 (IT programmet (EE)) är ute på APL denna period. De finns på företag i Falun samt i Mora/Orsa området varifrån vi har en Anders och Markus EE14handfull elever.

Någon är med och riggar nätverken till Vasasaloppet. Flera av eleverna är sysselsatta med att installera fibernätverk i någon form. Kommunens IT kontor i Mora respektive Falun har praktikhjälp av våra kunniga elever.

Daladatorer, TST-gruppen, Kringdata, Falun Energi och Vatten, är några av de företag som vi har ett gott samarbete med kring APL. Vi jobbar långsiktigt vidare med mål att dels förstärka detta men även inleda nya samarbeten för att säkra att vi 100 % APL även i fortsättningen.

22 januari, 2016

NTI-mästerskapen i E-sport

I tisdags hölls den första deltävlingen i NTI-mästerskapen i E-sport – elektronisk sport. Åtta gymnasieskolor från hela Sverige kommer att tävla i tre olika spel om en plats till finalen i Falun.

Läs artikeln från DT här:Fanny

20 januari, 2016

Stolta vinnare i stor tävling!

Vinnare ES14

Så här glada blev klass ES14 när de hämtade ut sitt femtepris i den riksomfattande filmtävlingen ”The battery challange”. En prissumma om 5000:- delades under tisdagen ut av Louise och Malin, representanter från IKEA Borlänge. Det är IKEA tillsammans med Naturvårdsverket ligger bakom denna satsning på utbildning och utmaning av skolelever.

IKEA-föreläsning

Johan Nestor, butikschefchef på IKEA Borlänge , Louise och Malin berättar under besöket om IKEAS satsning på ”människa och miljö” ett koncept där de jobbar med de stora utmanande frågorna som hållbar utveckling. IKEA har förövrigt en helhetssyn där man jobbar med denna tanke från producent till konsument.

Vi fick också veta att de jobbar mot att ställa om till 100% förnyelsebar energi – och att de jobbar mot att producera lika mycket energi som de förbrukar i sina verksamheter. Dessutom har de som mål att allt trä de köper in år 2020 ska komma från mer hållbara källor. IKEA-koncernen och IKEA-Foundation har också kommit med nya löften om att bidra med upp till 1 miljard euro till klimatåtgärder.

Bra tyckte vi!

17 december, 2015

Öppet Hus 19 januari

1 december, 2015

Välkommen till öppet hus!

Äntligen är vi på plats! Kom och titta på våra nya lokaler. Rektor berättar om vår fantastiska skola. En skola med tusen möjligheter. Våra elevambassadörer guidar dig och du får möjlighet att bekanta dig med vår nya kemisal, filmstudio, Cisco-labbet m m

Torsdag den 10 december 2015, kl 16.00-18.00, Åsgatan 15, Falun

26 november, 2015

Artikel om våra nya lokaler i DT

Nya lokaler sedan i höstas och nu även med en helt ny kemisal – nu har NTI-gymnasiet i Falun allt samlat under ett tak.

– Tidigare var vi uppdelade på tre olika ställen – det är inte hållbart, säger skolans rektor Per-Erik Rapp.

Med nya lokaler ovanför Systembolagets gamla lokaler kan NTI-gymnasiet se framtiden an med all verksamhet samlad under ett och samma tak.

Sedan höstterminen startade har de 122 eleverna utbyta erfarenheter med varandra oavsett vilken inriktning man valt.

Den 23 november kunde man även ta den nya kemiskalen i bruk.

Göran Johansson, mångårig kemilärare och med en rad andra skolor som tidigare arbetsplatser har själv varit med och utformat salen.

– En liten, funktionell sal där jag har fått vara med från början, säger Johansson och fortsätter:

– När man laborerar är det bättre med halvklass för då hinner man med mycket mer, förklarar Johansson den lilla kemisalen.

Även bland eleverna uppskattar man nytillskottet.

– Vi kan labba mer och en bra sal är jätteviktigt, anser Mathias Tapani, som går tredje och sista året på skolan.

Läs artikeln här

28 april kl. 17.00-19.00