Luleå

Rektorn informerar

Hej på dig!

Vi satsar för framtiden, NTI i Luleå är en drivkraft för unga människors kreativitet, utveckling och framgång i livet. Vårt mål är att ge våra elever både kunskaper och självförtroende samt en god självkänsla som ger styrka för livet även utanför arbete och studier.

Vi lägger stor vikt vid trygghet och goda lärmiljöer.
Vi tror på små skolor och en öppenhet mellan lärare och elever. Atmosfären i skolan är en självklar del av både ditt välbefinnande och dina studieresultat. Det är något vi tar på största allvar. Stämningen på NTI Gymnasiet präglas av värme och gemenskap med en bra och trygg lärmiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara.

Hösten 2015 svarade våra elever på Skolinspektionens elevenkät, den visar på att vi har trygga elever. Trygghet och trivsel skapar en god lärmiljö som i sin tur främjar goda studieresultat. Ta del av resultatet för elevenkäten.

Besök NTI, se dig omkring på skolan, få en guidad rundtur och känn in stämningen.
Nu är det snart dags att göra ett av många viktiga val i livet – ditt gymnasieval. Innan du gör ditt gymnasieval så föreslår jag att du ser dig om på vår webbsida eller besöker någon av våra öppna hus. Bästa sättet att se om en skola passar är att besöka den. Ta kontakt med din grundskole-SYV för att få hjälp med lovansökan och ta sedan kontakt med oss för att boka en tid för att besöka vår skola. Du kan skugga en elev på det program som du är intresserad av. Hör av dig till vår SYV Joanna: joanna.gotthold@lulea.ntig.se

På NTI Gymnasiet Luleå finns många vägar att välja!
Vilket program du än väljer hos innebär goda möjligheter till universitetsstudier eller framtida jobb. Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Visste du att du kan bli både jurist, psykolog, socionom och sjuksköterska om du läser Estetiska programmet? Estetiska programmet förbereder även dig för studier på skolor som Berghs School of Communication, Hyper Island, Konstfack eller Beckmans. Några vitt skilda exempel på yrkesutgångar är grafisk designer, fotograf, journalist, marknadsförare eller kommunikatör.

Inriktningen estetik och media ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom medier ur ett estetiskt perspektiv. Du arbetar med bilder, typografi och idéer för att skapa utställningar, produktdesign och grafisk produktion inom Photoshop, InDesign och Illustrator.

Letar du efter ett gediget teknikprogram som ger bred högskolebehörighet? Vårt Teknikprogram erbjuder dig möjligheter att sedan läsa vidare till ingenjör, men ger också behörighet för att söka såväl systemvetenskapliga som naturvetenskapliga universitetsutbildningar. Vi brinner för matematik, kemi, teknik, fysik och programmering. Våra elever tränar på, och utvecklar kunskaper för. att förstå hur det går till när ny teknik utvecklas, och hur design, IT och teknik samverkar med samhället i stort.

Våra hem är idag fyllda med teknik som kopplar upp sig mot nätet. Allt detta kräver webb- och nätverkstekniska lösningar – det är här du kommer in Söker du en yrkesförberedande utbildning inom IT, nätverk, servrar och har drömmar om göra en del av din utbildning på en eventuell framtida arbetsplats, så finns IT-programmet hos oss med möjlighet att läsa in högskolebehörighet. Oavsett vilket av våra program du läser så kommer du få den IT-kompetens som framtidens arbetsmarknad efterfrågar!

NTI-gymnasiet i Luleå lägger kraft och fokus på eleven, vi kör så det ryker och vi gör det väldigt bra!

Charlotte Pittja