SYV

Välkommen till vår studievägledning! Förhoppningsvis hittar du som SYV matnyttig information här som underlättar din vägledning och information till de elever som är intresserade av, estetiska programmet, teknikprogrammet, naturvetenskapsprogrammet eller el- och Energiprogrammet på NTI-gymnasiet i Luleå. Svaren på de vanligaste frågorna hittar du nedan.

Undrar du över något kan du kontakta vår SYV Joanna Gotthold via mail joanna.gotthold@lulea.ntig.se

Varför NTI gymnasiet?

Det som kännetecknar våra skola är att den är liten (ca 200 elever) med bra gemenskap och sammanhållning, duktiga och engagerade lärare som månar om elevernas utbildning. Vår skola ligger centralt och det är lätt att ta sig dit. Eleverna äter lunch på Länsstyrelsens restaurang.

Vilka elever?

På NTI-gymnasiet möts elever med olika bakgrund, men med gemensamma intressen. Det är en hörnsten i att skapa den speciella stämning som finns på våra skolor. Vi erbjuder både yrkesinriktade och studieförberedande program, men du kan alltid komplettera våra yrkesprogram för att få högskolekompetens. NTI-gymnasiet ger dig alla möjligheter att staka ut din egen väg.
Ansökan

Eleven söker till oss genom hemkommunens intagningsenhet. Alla våra skolor är riksrekryterande då vi är en friskola. För ytterligare information, kontakta oss.

Öppet hus och besök

Vi har flera Öppet-hus-tider under höst- och vårterminen som du kan rekommendera till intresserade elever. Det går även bra att boka in ett personligt besök under dagtid på någon av våra skolor. Ta med dig dina elever och/eller SYV-kollegor och besök vår skola. Om du har någon elev som vill vara med under lektionstid går även detta bra.

Vi tror på en skola där elever och lärare hela tiden är inne i en lärandeprocess. För att göra detta möjligt ser vi till att alltid blicka framåt. Det innebär bland annat att vi inte sätter betyg på dina enskilda uppgifter i varje ämne, utan skriver istället feed back och feed forward. På så vis har eleverna alltid full koll på vad de kan och hur de ska göra för att utvecklas. Betyg får eleverna först när kursen är slut – för det är ju faktiskt först då vi kan säga vad de har lärt sig.

Frågor?

Har du ”sista minuten” frågor och funderingar angående ditt gymnasieval? Kom och fika hos oss och träffa elever och lärare på skolan. Hälsningar Joanna Gotthold Studievägledare Telefon: 0920-774 35