Elevintervju

Anton Johansson är 18 år och går på Teknikprogrammet årskurs 2, inriktning spelprogrammering.

Varför valde du skolan och varför passar programmet dig?
– Jag valde det här programmet för att det var den enda skolan med spelprogrammering i hela fyrkantenområdet. Programmet passar mig för att jag tycker väldigt mycket om spel och att spela. Jag vill göra någonting roligt för andra, göra mina egna spel. Mitt mål är att lära mig göra ett sådant spelvänligt spel som möjligt. Grafiken är inte viktigast, det är själva känslan i spelet är det viktigaste. Det får inte vara för svårt och inte för lätt, det skall vara någonstans mittemellan. Call of Duty-serien är mitt favoritspel. Det är lätt att tävla i det och jag känner att jag är bra på det.

Berätta lite kort om din utbildning!
– Programmet är mycket tekniskt. Det är mycket matte för att spelprogrammering handlar mycket om det. Det är svårt med matte, men roligt när man förstår. Lärarna är bland de bästa jag haft sedan jag började skolan. Det är viktigt med bra lärare! Jag trivs väldigt bra i min klass eftersom de flesta i min klass delar samma intressen. Det finns alltid någon att umgås med. Lokalerna är fina och rena, tycker jag.

Vilket är ditt drömjobb? Vad vill du göra efter studenten?

– Mitt drömjobb är att bli spelproffs, men pratar vi yrken så är det att bli spelprogrammerare. Efter studenten skall jag flytta till Skellefteå och gå på LTUs spelprogrammeringsutbildning där. Jag kommer nog att börja plugga direkt, då är jag inte för gammal när jag skall börja jobba.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
– Det roligaste jag gjort på skolan hittills är att ha religion och psykologilektioner med Rickard Kjellgren. Han har alltid roliga lektioner och man sitter och skrattar för det mesta under dem. Det gör att det blir en rolig utbildning.

Skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?
– Jag kan rekommendera skolan till andra. Om man vill bli spelprogrammerare ger utbildningen en bra grund. NTI- gymnasiet är även en liten skola så man får bra kontakt med sin klass och sina lärare.