Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Teknikprogrammet

Framtidens arbetsmarknad kommer att kräva välutbildade personer. Det gäller att ha en god kunskapsbas för att hänga med i den snabba utvecklingen inom IT-branschen. Datorteknologi används redan idag inom många områden, och nya tillämpningar tas fram hela tiden – på internet, i mobiltelefoner och i smarta kylskåp etc. Det råder idag en stor brist på ingenjörer och programmerare i Sverige.

På NTI Gymnasiet i Lund erbjuder vi teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik som är en utbildning med stort fokus på teknik, programmering, matematik, datorteknik, webbteknik och fysik. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och det givna valet för de som är teknik- och datorintresserade och tänker vidareutbilda sig till gymnasie-, högskole- eller civilingenjör.

Skolan erbjuder även eleverna möjligheten att ta branschcertifieringar inom programmering och nätverksteknik (via Microsoft och CISCO).

Tycker du om problemlösning och vill lära dig programmering samtidigt som du vill bli väl förberedd inför högre studier så är NTI Gymnasiet i Lund ett bra val.

Fördjupning: Civilingenjör

Civilingenjörsfördjupningen innebär bl.a. fördjupning inom matematik och ger den bästa förberedelsen för vidare studier till civilingenjör.

Fördjupning: Programmering

Programmeringsfördjupningen fokuserar på olika typer av programmering, allt från tillämpningar inom sakernas internet (IoT) till att programmera mikroprocessorer samt utveckling av mobila appar och spel.

Digital miljö

Teknikprogrammet

* CAD – Autodesk Inventor, Sketchup
* Virtualisering – Hyper-V
* Serveroperativsystem – Windows Server 2012/2016
* Klientoperativsystem – Windows 10
* Programmering och apputveckling – C#
* Mikrodatorteknik – Arduino
* Datorkommunikation – Ciscoutrustning

IT-programmet (EE)

Programmering med C#, C++
Serveradministration med Linux och Windows Server 2012R2/2016
Klientoperativsystem med Windows 10 och Ubuntu Linux
Mikrodatortillämpningar med Arduino
Nätverksteknik med CISCO-utrustning (switchar, routrar mm.)
Nätverksinstallation med fiber- och kopparnät.
Digitalt skapande med senaste Adobe CC

Snabba argument

• Make IT happen!
  • Just do IT!
  • Kunniga och trevliga lärare
  • Möjlighet till branschcertifieringar
  • En skola för dig som älskar IT och teknik
  • Liten skola där alla blir sedda
  • Möjlighet till utlandsstudier
  • Gymnasieingenjörsutbildning T4 inom mjukvarudesign på skolan
  • Fokus på IT och Teknik
  • Lunds enda T4-skola!
  • Lunds första T4-skola!
  • Vill du äga i programmering?
  • Vässa dina skillz inom programmering!