SYV

Förhoppningsvis hittar du som SYV matnyttig information här som underlättar din vägledning och information till de elever som är intresserade av El-och energiprogrammet och Teknikprogrammet på NTI-gymnasiet i Lund.

Varför NTI?

Det som kännetecknar vår skola är att den är liten (ca 165 elever) med bra gemenskap och sammanhållning, duktiga och engagerade lärare som månar om elevernas utbildning. Vår skola ligger i vackra Sankt Larsparken i Lund och det är lätt att ta sig hit. Lunchen serveras på skolan och eleverna kan påverka maten i skolans matråd.

Vilka elever?

De elever som går hos oss idag har ett uttalat intresse för teknik och datorer. De har hos oss möjlighet att certifiera sig mot vissa programvaror t.ex. Cisco. Vi erbjuder olika fördjupningar år 2-3 beroende på om eleven är intresserad av att börja arbeta efter gymnasiet eller vill studera vidare till t.ex. högskoleingenjör/civilingenjör.

Ansökan och ansökningskoder

Eleven söker till oss genom hemkommunens intagningsenhet. Alla våra skolor är riksrekryterande då vi är en friskola.

För ytterligare information – kontakta oss.

Öppet hus och besök

Vi har flera Öppet Hus-tider under höst- och vårterminen som du kan rekommendera till intresserade elever. Det går även bra att boka in ett personligt besök under dagtid på någon av våra skolor. Ta med dig dina elever och/eller SYV-kollegor och besök vår skola. Om du har någon elev som vill vara med under lektionstid går även det bra. Välkomna!