Tekniskt
fjärde år

Tekniskt fjärde år

T4 kan göra dig till en gymnasieingenjör inom mjukvaruutveckling. NTI erbjuder som första skola i Lund en gymnasieingenjörsutbildning på uppdrag av Skolverket. Efter 3 år på TE-programmet har man möjlighet att söka T4 – Mjukvarudesign – programmering. Programmet erbjuder fördjupning inom mjukvaruutveckling med fokus på att snabbt komma ut i arbete. Via våra samarbetspartners sker en stor del av utbildningen som APL där du får en nära kontakt med det framtida arbetslivet.

Nyfiken? Intresserad? Kontakta rektorn Lena Edén på mejl: lena.eden@lund.ntig.se

Ansökan

När du vill söka till det fjärde året gör du det genom att ansöka här på skanegy.se. Detta gör du  under perioden 25 april till och med 15 maj 2017. Om du redan går på teknikprogrammet vänder du dig till din studie- och yrkesvägledare för att få inloggningsuppgifter. Du som har avslutat dina studier och vill söka till det fjärde året får inloggningsuppgifter genom att skicka en förfrågan till antagning@skanegy.se. Det går även att ansöka genom att skicka in en ansökningsblankett till det gymnasieantagningskansli som du tillhör (se kontaktuppgifter här). Ladda ner ansökningsblankett.

Tillsammans med din ansökan ska även ditt gymnasieexamensbevis bifogas. Om du ännu inte avslutat din gymnasieutbildning ska du skicka in ditt gymnasieexamenbevis senast den 17 juni till det antagningskansli du tillhör.

Teknikprogrammet

* CAD – Autodesk Inventor, Sketchup
* Virtualisering – Hyper-V
* Serveroperativsystem – Windows Server 2012/2016
* Klientoperativsystem – Windows 10
* Programmering och apputveckling – C#
* Mikrodatorteknik – Arduino
* Datorkommunikation – Ciscoutrustning

IT-programmet (EE)

Programmering med C#, C++
Serveradministration med Linux och Windows Server 2012R2/2016
Klientoperativsystem med Windows 10 och Ubuntu Linux
Mikrodatortillämpningar med Arduino
Nätverksteknik med CISCO-utrustning (switchar, routrar mm.)
Nätverksinstallation med fiber- och kopparnät.
Digitalt skapande med senaste Adobe CC

Snabba argument

• Make IT happen!
  • Just do IT!
  • Kunniga och trevliga lärare
  • Möjlighet till branschcertifieringar
  • En skola för dig som älskar IT och teknik
  • Liten skola där alla blir sedda
  • Möjlighet till utlandsstudier
  • Gymnasieingenjörsutbildning T4 inom mjukvarudesign på skolan
  • Fokus på IT och Teknik
  • Lunds enda T4-skola!
  • Lunds första T4-skola!
  • Vill du äga i programmering?
  • Vässa dina skillz inom programmering!