Kontakt med näringslivet

APL är förlagd till årskurs 2 och 3. Eleverna är då ute i praktik två dagar i veckan från och med vårterminen i årskurs 2. Både inom teknikprogrammet samt IT-programmet (El- och energi) arbetar vi aktivt med kontakter inom branschen och bjuder in externa föreläsare samt gör studiebesök ute på företag. Vår hemsida och Facebook uppdateras kontinuerligt med våra olika projekt och evenemang. Skolan har även ett samarbete med skolor och projekt utomlands och har en mycket aktiv internationaliseringsgrupp på skolan. För att hjälpa våra elever med sitt framtida yrkesval/studieval gör vi flera besök på mässor, högskolor, yrkeshögskolor samt företag.
Exempel på yrkesutgångar inom IT-programmet (El- och energi) kan vara webbutvecklare, nätverkstekniker eller IT-tekniker. Teknikprogrammet ger en bred behörighet att söka sig vidare till studier på högre nivå, främst inom teknik, naturvetenskap samt programmering.