Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Teknikprogrammet

Vill du läsa på teknisk högskola eller programmera? Det här är programmet för dig som vill lära dig att programmera eller kanske funderar på att läsa natur men ser en framtid inom något tekniskt yrke. Vår teknikutbildning utvecklas ständigt. Det måste den göra om vi ska hänga med i det tempo som världen förändras. Vi ger dig en modern teknisk utbildning och spetskompetens inom IT. Inom ramen för programmet erbjuder vi dig två fördjupningsspår: spel- och programmering eller ingenjörsspåret.

Fördjupning: Spel och programmering

För dig som verkligen vill lära dig mer programmering och specialisera dig mot spel- och programutveckling. Hos oss får du lära dig att utveckla spel för mobil och webb, två områden som fullkomligt exploderat de senaste åren. Med hjälp av ditt individuella val skräddarsyr du din behörighetsgrad inför framtida universitetsstudier.

Fördjupning: Ingenjör

Detta är fördjupningen för dig som siktar högt! Du tycker matematik och fysik är kul och vill ha en utbildning som utmanar dig. Här får du gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Fördjupningen ger dig behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet och vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet – i Sverige så väl som internationellt.

Snabba argument

  • Malmös bästa teknik- och IT-gymnasium
  • En skola med personlighet
  • Vi motiverar dig, du skapar din framtid
  • Centralt läge med bra kommunikation
  • God studiero