Om skolan

På NTI Mediegymnasiet går ca 390 elever, på Estetiska programmet, Samhällsvetenskapliga programmet och Språkintroduktion. Från hösten 2018 har vi även Naturvetenskapsprogrammet. Vi finns i gamla banklokaler från 1880 som är ombyggda för att passa vårt sätt att arbeta tillsammans, med öppna ytor och högt i tak.

Vi arbetar ämnesövergripande och ofta i projektform precis som i näringslivet. Då vi samarbetar med branscherna, organisationer och kulturliv är våra utbildningar i linje med vad som efterfrågas på arbetsmarknaden och ger en bra grund för vidare studier.

Du ska gå tre år på gymnasiet och vi vill att du ska bli inspirerad till att lyckas med dina studier. Då står du rustad inför framtiden för vidare studier och arbete. Gymnasiet ska både ge dig lust att lära och motivation att fortsätta ditt lärande i framtiden.

FN-skola

NTI Mediegymnasiet är en certifierad FN-skola. Det innebär att vi kommer att lyfta fram internationella frågor i den ordinarie undervisningen och arrangera aktiviteter i syfte att öka elever och lärares kunskap och engagemang i globala frågor. Vi kommer varje år att ha ett FN-rollspel. Det finns också en FN-förening på skolan som är driven av elever och som kommer genomför olika aktioner där man tar ställning och engagerar sig för en bättre värld. Självklart firar vi också FN-dagen.

Teknik

Under din studietid får du låna en bärbar mac och vi har alltid senaste programvarorna för att du ska arbeta på samma sätt som i branschen. På skolan finns både en välutrustad foto- och filmstudio.och självklart har vi kameror och annan utrustning till utlåning. Vi samverkar med arbetslivet så att du som elev får arbeta med skarpa projekt. De senaste åren har vi bland annat arbetat med Euroskills, Hanbolls EM, Melodifestivalen, Volvo Oceanrace och Gryning vård.

Entreprenörskap

Vi erbjuder alla elever att läsa kursen Entreprenörskap. I kursen får eleverna starta, driva och utveckla ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

Satsning på Matematik

Matematik är ett viktigt ämne som många av våra elever tycker är svårt. Därför satsar vi lite extra på ämnet. Vi har bonusmatematik på schemat där man kan få hjälp i mindre grupp om man har svårt men den är också till för den som vill satsa på ett högre betyg. Våra lärare har gått Matematiklyftet som syftar till att utveckla undervisningen, inte minst vill vi att alla verkligen ska gilla ämnet.

Formativ bedömning

Att utvecklas och våga utmana sig själv. Det är egentligen grundtanken i formativ bedömning. Du får feedback och vet hela tiden hur du ligger till i de olika ämnena. Inte minst vet du vad du ska göra för att nå dina mål. Vi tror på att alla kan utvecklas och det hjälper vi till med!