Södertälje

Nu är det dags att göra ett av många viktiga val i livet – var du ska gå på gymnasiet. Vi är en ny och annorlunda skola i Södertälje. En skola som vågar tänka nytt och kreativt. NTI Gymnasiet Södertälje erbjuder IT-programmet (El-och energiprogrammet) och Teknikprogrammet. Vi finns dessutom på 14 andra orter i Sverige, och ingår i en av Sveriges största utbildningskoncerner.

NTI Gymnasiet i Södertälje kommer alltid att vara en liten skola. Vi vill att alla elever och lärare ska känna igen varandra. Vår pedagogik utgår från individen och bygger på nyfikenhet och att det ska vara roligt att lära. Våra lärare är tillgängliga och finns på skolan hela dagen. För oss är det viktigt med flexibilitet och tillgänglighet, så att vi kan arbeta utifrån elevens behov. Under din gymnasietid hos oss kommer du att få låna en bärbar dator som arbetsredskap, det gör det lättare för dig att studera och att ta del av information. Det ska också vara enkelt att ta sig till skolan oavsett om du bor i Södertälje eller i någon av grannkommunerna.

Lunch äter du i vår matsal på skolan. Det är en varierad lunchmeny med minst två rätter och en riklig salladsbuffé. En bra lunch gör att du sedan orkar med eftermiddagen bättre.

Den schemalagda idrotten sker i Friskis & Svettis nya, fina lokaler 100 meter från skolan. Du kommer att få chansen att prova på många olika idrottsaktiviteter under dina år hos oss. Givetvis har vi även friluftsdagar med jämna mellanrum. Låter det här intressant?

Välkommen till någon av våra infoträffar! Datum för dessa finns under rubriken Öppet hus.

Malin Nilsson
Rektor vid NTI Gymnasiet i Södertälje