IT-programmet

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

Du som väljer att läsa detta program är förmodligen väldigt intresserad av att lära dig allt om datorer och hur de fungerar tillsammans i nätverk. Vi ger dig en gedigen, praktisk och yrkesförberedande nätverksutbildning med fokus på hårdvara och IT-säkerhet. Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som nätverkstekniker, IT-support och andra IT-relaterade serviceyrken.

Gillar du datorer, IT och webb?

Då är IT-programmet (El- och Energi) hos oss det som gäller för dig! IT-programmet är ett program där nästan halva utbildningen är datorämnen! Det är ett praktiskt program som förbereder dig för ett yrke. Vi vänder oss till dig som vill arbeta med datorer, servrar, nätverk och kommunikation. Efter gymnasiet kan du börja jobba, söka yrkeshögskola eller läsa vidare några kurser för att söka in på högskolan.

Hos oss kan du naturligtvis läsa in din högskolebehörighet inom ramen för din gymnasieutbildning och erbjuds bland annat extra matematik.

Vårt yrkesprogram erbjuder yrkesutgångar som:
IT-Supporttekniker
Nätverkstekniker
Servicetekniker/administratör

Skolans digitala miljö

Oavsett programinriktning lär du dig grunderna i HTML, CSS, JavaScript och grunder i PhotoShop (Webbutveckling 1 och Programmering 1) C# med MonoGame (Programmering 2).

Verktyg man lär sig hantera på IT programmet
På IT-programmet får du lära dig att arbeta i Windowsmiljö; både i server- och klientmiljö. Vår nätverkslaborationsutrustning består av Cisco-switchar och Cisco-routrar. För nätverksövervakning arbetar vi i programmet Op5. I nätverks- och datorprogrammering arbetar vi i språken PowerShell för Windowsmiljö och Python.

Verktyg man lär sig hantera i spelprogrammeringsfördjupningen
Grunder i Adobe Illustrator, Audition och Animate
Blender (Digitalt skapande)
Unity3D med C# (Gränssnittsdesign)
PHP (Webbserverprogrammering 1)

Snabba argument

  • Duktiga lärare hjälper dig att utveckla ditt intresse!
  • Bli attraktiv på en framtida arbetsmarknad!
  • Få en trygg och bred kunskap att bygga vidare på!
  • Känn tryggheten av att växa i en lärartät skola!
  • En stabil skola grundad redan 1968.