Om skolan

NTI Gymnasiet i Södertälje vill vara det självklara valet för dig som har ett IT-intresse. Vare sig du gillar spel och programmering och vill vara med och utveckla och koda framtiden, eller om nätverk och IT-support är din grej, så ska NTI Gymnasiet i Södertälje vara ditt naturliga val.

Vi är en liten skola och lärarna arbetar nära eleverna, det ska vara lätt att få svar på frågor som dyker upp och vi tycker att det är viktigt att vara tillgängliga för våra elever. Många av våra elever väljer skolan för den trygga och familjära stämningen. Skolan finns sedan augusti 2015 i nya, ljusa lokaler i Södertälje Hamn, nära både pendeltåg och buss. Idrotten bedrivs i Friskis & Svettis fina lokaler, bara ett hundratal meter från skolan.

Under din tid på skolan förfogar du över en bärbar dator som kommer att bli ett självklart redskap i din vardag. För att säkerställa att du får den utbildning du har mest nytta av på en framtida arbetsmarknad använder vi de programvaror som branschen efterfrågar och lärarna arbetar hela tiden för att din utbildning ska vara så branschnära som möjligt.

På skolan arbetar även en kurator och en skolsköterska för de dagar i livet då man kan behöva lite extra stöd, och skolans elevråd är ett engagerat gäng elever som arbetar nära både andra elever och personalen för att se till att din röst och åsikt blir hörd. Det är viktigt för oss att du som elev kan vara med och påverka hur din skolvardag ser ut.

Välkommen!