Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Programmet för dig som vill lära dig att programmera eller kanske ser en framtid inom något tekniskt yrke. Vi ger dig en modern teknisk utbildning och en spetskompetens inom IT. Hos oss läser du teknikprogrammet med antingen inriktningen spel- och webbutveckling eller inriktningen civilingenjör. Alla elever läser samma utbildning under årskurs 1. Inför årskurs 2 väljer du sedan en av de två programfördjupningarna.

Fördjupning: Spel- och webbutveckling

Detta är programmet för dig som vill veta vad som sker bakom kulisserna inom spelutvecklingen. Du får kunskaper i programmering, webbutveckling och spelgrafik genom att utveckla dina första egna spel. Utbildningen ger högskolebehörighet för att du ska kunna vidareutvecklas inom framtidens språk – programmering!

Fördjupning: Civilingenjör

Detta är fördjupningen för dig som till exempel vill läsa vidare på Civilingenjörsutbildningen vid KTH efter gymnasiet. Du läser mycket matematik och teknikinriktade kurser för att du ska tillgodogöra dig en teknisk högskolebehörighet inför dina fortsatta studier. Förutom en spännande teknisk utbildning får du under din studietid hos oss även IT-kompetens genom programmering och webbutveckling.

Skolans digitala miljö

Oavsett programinriktning lär du dig grunderna i HTML, CSS, JavaScript och grunder i PhotoShop (Webbutveckling 1 och Programmering 1) C# med MonoGame (Programmering 2).

Verktyg man lär sig hantera på IT programmet
På IT-programmet får du lära dig att arbeta i Windowsmiljö; både i server- och klientmiljö. Vår nätverkslaborationsutrustning består av Cisco-switchar och Cisco-routrar. För nätverksövervakning arbetar vi i programmet Op5. I nätverks- och datorprogrammering arbetar vi i språken PowerShell för Windowsmiljö och Python.

Verktyg man lär sig hantera i spelprogrammeringsfördjupningen
Grunder i Adobe Illustrator, Audition och Animate
Blender (Digitalt skapande)
Unity3D med C# (Gränssnittsdesign)
PHP (Webbserverprogrammering 1)

Snabba argument

• Duktiga lärare hjälper dig att utveckla ditt intresse!
  • Bli attraktiv på en framtida arbetsmarknad!
  • Få en trygg och bred kunskap att bygga vidare på!
  • Känn tryggheten av att växa i en lärartät skola!
  • En stabil skola grundad redan 1968.