IT-programmet

Inriktningen IT- och nätverksteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

IT-programmet (EE)

Är du intresserad av datorer, nätverk och IT? Du som söker till IT- programmet har många spännande områden att välja på inom IT-området. Som uppbyggnad och underhåll av nätverk, programmering, robot- och serverteknik. Detta är en bransch som har utvecklats enormt under åren. Hur kommer utvecklingen att se ut i framtiden? Vill du vara en del av den?

Skolor att söka vidare till efter du gått hos oss kan vara Stockholms universitet, Nackademin eller Teknikhögskolan. I framtiden kan du få jobb som server- eller nätverkstekniker, systemadministratör eller andra befattningar inom nätverksteknik, fiber och bredband samt IT-support.

Utbildningen fokuserar på problemlösning och vi arbetar metodiskt med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Under senare delen av gymnasietiden får du lära dig att planera och skapa nya nätverk och utveckla strategier inom IT-system. Utbildningen ger dig även möjlighet att under 15 veckor göra praktik inom ramen för APL – (arbetsplatsförlagt lärande) – och pröva på olika arbetsplatser för att bäst hitta din plats och intresse inom IT-området.

Genom programfördjupning och individuella val kan du få grundläggande högskolebehörighet på programmet.

Snabba argument

  • En mindre skola med höga förväntningar
  • Engagemang och omtanke
  • Klar pedagogisk tanke för att maximera ditt lärande
  • 3 minuter till pendeln, 14 minuter till T-centralen
  • Yrkesexamen med högskolebehörighet, valet finns!