Om skolan

NTI Gymnasiet Sollentuna är en mindre skola med höga ambitioner och förväntningar. Lärarna är engagerade och vårt fokus är god stämning och en bra arbetsmiljö där du kan utvecklas maximalt. Skolan har lokala och globala utbyten med bland annat Ikea, Aurora, Inrego, Willys och många fler. Möjlighet till utlandspraktik finns för eleverna inom Handels- och Administrationsprogrammet då skolan har ett gediget arbete med IKEA i Skottland.

Vår pedagogik utgår från dig som individ och bygger på nyfikenhet och att det ska vara kul att lära. Våra lärare använder modern utrustning och IT så att du ska få den bästa och modernaste undervisningen. Alla våra elever får tillgång till en egen dator.

Vill du påverka din utbildning? Det är lätt hos oss! Din framtid är viktigt, det är också därför du får en mentor som coachar dig i dina studier. Behöver du mer hjälp finns vårt eget Elevhälsoteam med specialpedagog, kurator, skolsköterska samt studie- och yrkesvägledare.

NTI Sollentuna ligger i ljusa, fräscha lokaler nära Sollentuna Centrum. Vi har egen matsal som serverar bra mat, förutom dagens lunch erbjuds även alltid en salladsbuffé. Idrottsundervisningen sker Sollentuna kommuns toppmoderna gymnastikhall Satelliten som ligger i nära anslutning till skolan.

Du kommer enklast till oss med pendeltåg eller buss. Skolan ligger 3 minuters promenad från Sollentuna station. Det tar 14 minuter till T-centralen.

Kul? Självklart! Genom roliga aktiviteter, till exempel kick-off och LAN, kommer du att träffa nya kompisar och få vänner för livet.