Estetiska
programmet

Inriktningen estetik och media ska ge fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Den ska utveckla elevernas förmåga att kommunicera med digitala verktyg. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ska ge eleverna möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter. Inriktningen ska dessutom ge möjlighet att fokusera på något digitalt medium.

Vill du utveckla dina kreativa idéer i en digital värld?

Estetiska programmet på NTI är mer än en traditionell estetutbildning. Hos oss ritar du med Wacomplatta, formger, animerar och kreear i Macmiljö.

På Estetiska programmet läggs stor vikt vid att utveckla dina kreativa och tekniska färdigheter. Tillsammans med behöriga lärare handleds du genom idéarbete, skisser, digitala verktyg och branschrelaterade programvaror.

I de programspecifika kurserna arbetar vi både analogt och digitalt genom hela den estetiska processen, från idé till färdig produkt. Du har dessutom tillgång till foto- och ljudstudio.

Vi arbetar i Macmiljö med program- och hårdvara från bland andra Adobe och Wacom.

Estetiska programmet – inriktning estetik och media är ett högskole-förberedande program. Programmet passar dig som vill studera vidare till eller arbeta som speldesigner, illustratör, 2D/3D-grafiker, animatör, fotograf, formgivare och mycket mer.

hanna-bergianska

Programfördjupning
Foto och grafisk kommunikation

För dig som vill fotografera, designa och skapa visuellt tilltalande produkter och kampanjer. Du arbetar med branschnära uppgifter som visas upp i form av t ex utställningar, förpackningar och grafiska koncept. Vi arbetar fokuserat i Photoshop, InDesign och Illustrator och printar både foton och designarbeten på vår storformatskrivare.

gyarbes

Programfördjupning
Speldesign och animation

Inriktningen för dig som är intresserad av spelutveckling och vill ge liv åt dina historier i en interaktiv värld genom att designa spelkaraktärer, miljöer och gränssnitt. Du får ta fram koncept, skissa, planera och slutligen se dina idéer förverkligas i 2D och 3D. Vi arbetar både med klassisk och digital animationsteknik i Adobe-suiten, Maya samt spelmotorerna Unity och UE4.

pixelart

Digital miljö

Här arbetar vi självfallet i macmiljö, och mycket av arbetet sker i Adobes CC-suite, främst i Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere och After Effects. Vi animerar i även i Maya samt ger liv till kreationerna i spelmotorerna Unity och UDK.