Elevintervju Madeleine Andersson, ES

Hej! Jag heter Madde och går estetlinjen med inriktningen spel och animation. Är just nu på slutet av andra året och ska börja tredje året. I framtiden ska jag fortsätta plugga animation, spetsinriktning på Skövdes högskola. Då jag vill bli en professionell animatör eller concept artist. Det är en dröm att få jobba med de stora företagen eller starta eget och göra ett egna spel!

Jag vill bli professionell animatör eller concept artist, det skulle vara ett under att få jobba med dem stora företagen eller starta eget.

I skolan får jag t ex lära mig hur ett brädspel fungerar och vad en ska tänka på när en designar den. Vi får också lära oss grunderna till att animera din karaktär till cutoutanimation, t.ex hur armarna och ben ska röra sig med hjälp av leder som en sätter här och där. En får jobba i Unity och lära sig hur sin karaktären ska röra sig, hur omgivningen ska se ut.

madde-es

Jag rekommenderar estetiska programmet till personer som vågar göra fel och kan inse att det inte blir rätt första gången. En kan bryta ihop när något inte funkar precis innan deadlinen. Ändå har du passion att skapa och vara kreativ i ditt arbete, du som vill lägga ner tid och kraft för att det ska bli bra i slutänden.