IT-programmet

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem,  samt kunskaper om informationssäkerhet. På inriktningen ges möjlighet att studera modern webbutveckling både på klienten och på servern. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. 

Är du intresserad av datorer eller webb? Du som söker detta program har många spännande områden att välja på inom IT. Hur kommer utvecklingen se ut i framtiden? Vill du vara en del av den? Vi erbjuder den utbildning som företagen efterfrågar – det ger dig en bra ingång till framtidens arbetsmarknad!

Givetvis har du möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Gillar du datorer, IT och webb?

Vi bygger datorer och sätter upp spelservrar på lektionstid. Du får även tillgång till ett välutrustat nätverkslabb. Du lär dig också bygga moderna webbsidor.

Programfördjupning
Nätverksteknik

Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Hos oss får du lära dig ett metodiskt arbetssätt med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT där du förbereds väl med marknadsledande certifieringar från Cisco och Microsoft. Dessa certifieringar är viktiga på arbetsmarknaden och ger dig internationell specialistkunskap med möjlighet att arbeta utomlands.

img_0067-kopia

Programfördjupning
Webbteknik och Webbdesign

Brinner du för webb? Vill du lära dig allt om webbutveckling?
På IT-programmet får du möjlighet att fokusera dina studier på modern webbutveckling. Hos oss kan du läsa alla kurser relaterade till modern webbutveckling som webbutveckling 1 & 2, webbserverprogrammering 1 & 2, programmering 1 och gränssnittsdesign.
För att skapa webbsidor eller till exempel appar enligt dagens krav krävs att du behärskar de bakomliggande skript- och programspråk. Du får lära dig HTML5 och CSS3 samt klientbaserade Javascript. Vidare lär du dig PHP och hur detta språk kan skapa interaktiva och dynamiska webbsidor som kopplats till en SQL-databas.

IT-miljö

Hos oss arbetar du hårdvarubaserat i PC- och Ciscomiljö. Vi har ett modernt, välutrustat Cisco- och datorlabb med ordentliga servrar. Vi lär oss arbeta i Cisco IOS och med virtualisering av servrar i Microsoft 2012 server.

msita_member_logo

cisco-networking-academy