IT-programmet

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

Är du intresserad av datorer? Du som söker detta program har många spännande områden att välja på inom IT. Hur kommer utvecklingen se ut i framtiden? Vill du vara en del av den? Vi erbjuder den utbildning som företagen efterfrågar – det ger dig en bra ingång till framtidens arbetsmarknad!

Givetvis har du möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Gillar du datorer, IT och webb?

Vi bygger datorer och sätter upp spelservrar på lektionstid. Du får även tillgång till ett välutrustat nätverkslabb.

Programfördjupning

Nätverksteknik

Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Hos oss får du lära dig ett metodiskt arbetssätt med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT där du förbereds väl med marknadsledande certifieringar från Cisco och Microsoft. Dessa certifieringar är viktiga på arbetsmarknaden och ger dig internationell specialistkunskap med möjlighet att arbeta utomlands.

img_0067-kopia

Programfördjupning
Webbteknik och Webbdesign

Denna fördjupning ger dig de kunskaper som krävs för att kunna arbeta med den tekniska sidan av webben, alltså ansvaret för att bygga upp och underhålla både webbsidor och webbservrar. För att skapa webbsidor eller till exempel appar enligt dagens krav krävs att du behärskar de bakomliggande script- och programspråken. Du får lära dig HTML5 och CSS samt klientbaserade Ecmascript (Javascript). Vidare lär du dig PHP och hur detta språk kan skapa interaktiva och dynamiska webbsidor som kopplats till en relationsdatabas.

img_0076-kopia-kopia

IT-miljö

Hos oss arbetar du hårdvarubaserat i PC- och Ciscomiljö. Vi har ett modernt, välutrustat Cisco- och datorlabb med ordentliga servrar. Vi lär oss arbeta i Cisco IOS och med virtualisering av servrar i Microsoft 2012 server.

msita_member_logo

cisco-networking-academy