Om skolan

På NTI Gymnasiet Stockholm går det ca 800 elever fördelade på Teknik programmet (TE), Estetiska programmet (ES) och IT-programmet (EE). Skolan är belägen i Röda Korsets anrika elev- och sjuksköterskehem i Sabbatsbergsområdet.

Här får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Du har dedikerade lärare, egen dator, matkort och likasinnade kompisar. Vi strävar efter att arbeta med den senaste utrustningen, både vad gäller program- och hårdvara. Det första du ser när du kliver in i vår skola är vårt stora bibliotek. Förutom att vara en rofylld studieplats fungerar det som studietorg där du får lärarhjälp eller stöd av bibliotekarien. I elevcafeterian intill är det Suss som ordnar frukost åt alla elever (jo, det är gratis). Övrig tid säljer hon fika.

Hos oss kan du läsa många språk – franska, tyska, spanska, kinesiska och japanska. Vi har också kurser i framtidens språk: programmering. Att kunna grunderna i hur datorer kommunicerartror vi är viktigt att behärska i framtiden.

Estetiska programmet (ES) och Teknikprogrammet (TE) är högskoleförberedande. Vi månar om att alla elever ska ha möjligheten att kunna gå vidare till universitet och högskola, därför ges de elever som läser på IT-programmet (EE) möjlighet att få full högskolebehörighet samt utökad matematik.

Vi vill att skolan ska likna verkligheten och har därför knutit viktiga samarbetspartners till oss. Unikt för oss är att du kan bli certifierad. Vi är Cisco Networking Academy och Microsoft IT Academy.

Läser du det Estetiska programmet kan du bli Adobe Certified Associate. Vi har även samarbetsavtal med KTH, Vetenskapens Hus och Stockholms universitet.

På vår skola är det enbart du som begränsar hur långt du kan nå. Efter vårt motto: Var den du är, Bli vad du vill är faktiskt nästan allt möjligt.