Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Funderar du på en framtid som civilingenjör? Är du nyfiken på spelutveckling? Det här är en modern och teknisk utbildning med fokus på webb, datorteknik och programmering. Du kan välja att fördjupa dig inom spelutveckling eller fördjupa dig för studier på teknisk högskola.

Vill du vara en del av den nya teknikutvecklingen?

Hos oss arbetar vi digitalt och med modern teknik. Du kan utveckla dina egna schema-appar och har tillgång till 3D-skrivare.

Spelutveckling

För dig som vill utvecklas både inom både grafik och programmering inom spelutveckling. Du arbetar med designprocesser från idé till färdig och fungerande produkt. Efter gymnasiet arbetar du vidare inom spelbranschen eller läser vidare på högskola.

Civilingenjör

För dig som vill läsa vidare till civilingenjör. Du får en gedigen grund inom matematik och fysik, utvecklar din kreativa förmåga och får ett försprång inför framtida studier. Efter gymnasiet läser du vidare på högskola eller universitet – väljer du civilingenjör väljer du ett framtidsyrke.

Teknikprogrammet

Vi arbetar i PC-miljö med verktyg som är standard inom högre studier och respektive industri. Vi programmerar huvudsakligen i C# och på spelinriktningen bygger vi spel med Unity, Unreal Engine och liknande verktyg, givetvis i symbios med Adobesviten och Autodesks 3D-program (3ds Max, Maya). Inom webbutveckling arbetar vi med HTML5, CSS3 och de senaste teknologierna och standarderna. Dessutom ligger vi i framkant vad gäller framtidens teknik – vi arbetar med 3d-scanner, 3d-skrivare, virtuella verkligheter i HTC Vive och Oculus Rift samt hjärnvågescannern Emotiv.