Elevintervju

Jag heter Jonna och går sista året här på NTI. Jag går teknikprogrammet och har valt inriktningen Civilingenjör. Anledningen till att jag valde just denna inriktning var för att jag ville läsa Matematik 4, Matematik 5 samt Fysik 2.

Jag vill berätta om mitt gymnasiearbete. Det handlar om svarta hål och kosmisk strålning och då samarbetar jag med min klasskompis Anton. Vi gör vårt arbete tillsammans med Vetenskapens Hus, där går vi på regelbundna träffar för att samla information samt få låna utrustning. Vi mäter antalet myoner som slår ner på jorden och kopplar detta teoretiskt till svarta hål.

Att göra gymnasiearbetet på Vetenskapens Hus fungerar jättebra och det är något jag rekommenderar starkt. Om man inte vill inkludera kvantfysik i sitt gymnasiearbete, vilket vi har valt att göra, så finns det även andra ämnen att välja om man samarbetar med Vetenskapens Hus. Det kan till exempel vara kemi eller matematik, men jag och Anton valde fysik för att vi båda tycker att kosmisk strålning och svarta hål är ett intressant ämne. Vi har varit på Vetenskapens Hus med skolan vid olika tillfällen, till exempel när vi har utfört olika labbar i Fysik- och Kemi-kurserna, vilket ofta är väldigt roligt!