Estetiska
programmet

Inriktningen estetik och media ska ge fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Den ska utveckla elevernas förmåga att kommunicera med digitala verktyg. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ska ge eleverna möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter. Inriktningen ska dessutom ge möjlighet att fokusera på något digitalt medium.

Estetiska programmet

På estetiska programmet får du verkligen odla din kreativa ådra. Lär dig att skapa framtidens kommunikation genom både digitala hantverk och tankemässiga utmaningar. Det kan handla om att göra film, animationer, logotyper, skriva text, fotografera, designa, skapa en konstutställning eller skapa grafik för streaming. Hos oss finns en hel värld av uttryckssätt för din kreativitet. Vi har ett etablerat samarbete med film Västernorrland, olika produktionsbolag inom tv-produktion och varje år skapar eleverna i trean en stor utställning som visas i Kulturmagasinet, Sundsvalls kulturhus med öppet vernissage.

Genom att arbeta med verklighetsnära produktioner får du öva dig fram till ditt unika uttryckssätt och finna det oväntade och unika. Välj att fördjupa dig inom filmproduktion, foto eller speldesign. Våra duktiga, inspirerande lärare guidar och stöttar dig genom hela arbetsprocessen.

Estetiska programmet är ett brett program som ger många möjligheter för framtiden, utbildningar inom kultur, samhällsvetenskap, kommunikation, film och foto står för dörren efter gymnasieexamen.

Profilen eSport finns på programmet.

Fördjupning: Foto

Vi arbetar digitalt med flera olika former av fotografi, bland annat inom medieområdet, kommunikation, dokumentär, konst och porträtt. Du arbetar i vår moderna fotostudio med all relevant utrustning. Vi har samarbeten utanför skolan för att du ska få prova på att göra skarpa jobb.

Fördjupning: Film

Här får du bland annat göra spel-, dokumentär-, reklamfilm men också lära dig från grunden när det gäller kamerateknik, redigeringsteknik och effektteknik. Skolan har en stor greenscreen box med både Jib och Dolly.

Fördjupning: Speldesign

Fördjupningen i speldesign går ut på att du lär dig om hur man designar och skapar spel. Beroende på val av program kan du lära dig många olika aspekter vid skapande av spel. Allt från design av karaktärer och story till faktisk programmering av spelen.

Snabba argument

• Engagerade lärare
  • Bra gemenskap
  • Tryggt och bra studiero