Får jag vara med och påverka utbildningen?

Javisst! Vi ser elevinflytande som en självklarhet. Ökat inflytande ökar motivation och ansvarstagande hos dig som är elev. Ett bra klimat som ska utvecklas och bli bättre.

Får jag något stöd i undervisningen?

Du har en mentor på skolan, som stödjer dig för att du ska prestera så bra som möjligt. Dessutom erbjuder vi alla elever ett utökat lärarstöd. Alla elever som behöver extrahjälp erbjuds detta. Det är viktigt för oss att du får en så bra utbildning som möjligt.

Får jag busskort?

Elever som går på NTI Gymnasiet har samma rätt till att få busskort, som om man går på en kommunal skola. Gymnasieelevers resor regleras i Skolans Författningssamling (SFS 1991:1110) där det står att ”kommunerna skall svara för kostnaderna för elevernas dagliga resor mellan bostaden och skolan om eleven är berättigad till studiehjälp och färdvägen är minst 6 km”.

Var serveras lunch?

Lunchen serveras i skolans egen restaurang med utsikt över Stora torget. Mittgastronomi är vår matleverantör sedan flera år och levererar vällagad, näringsriktig och väl sammansatt kost, lagad från grunden. Varje dag finns två varma rätter och utöver det en stor, uppskattad salladsbuffé med ost, skinka, fetaost, kyckling, olika dressingar samt övriga grönsaker efter säsong. Fiket håller öppet varje dag och där finns både fika och godsaker.

Får man låna en dator?

Alla elever får en bärbar dator till sitt förfogande under studietiden. Bra datorutrustning och mjukvara är en viktig grund i våra utbildningar. Vi använder oss av lärplattformen schoolsoft samt Googles olika applikationer i undervisningen.