E-sport - Profil på Estet och Teknik

ESport – professionellt spelande – har de senaste 10 åren vuxit till ett världsfenomen och är snart en lika stor sport som fotboll, amerikansk fotboll och basket. Förra året tittade 134 miljoner människor regelbundet på eSport. Dator- och tv-spelsindustrin hade en omsättning på $100 miljarder detta år och är i och med det större än filmindustrin.

Det finns många olika typer av arbetstillfällen i spelbranschen runt om i världen och möjligheterna blir fler och fler. Du som elev kan ha en framtid som spelare, eventarrangör eller inom branschen i stort. Yrken förändras fortare än någonsin i samhället – vem vet vilka yrken som finns i morgon? Vi vill skapa möjligheterna för att ditt intresse blir ditt framtida jobb!

Läsåret 2016/17 kommer vi att erbjuda spelen League of Legends och Hearthstone inom eSportsprofilen. Träningspass, spelanalyser, streamingkunskap, tävlings- och eventkoordinering sker vid sidan om det ordinarie schemat. Utrustning tillhandahålls på skolan i vår nyetablerade sal eVision. eSportsprofilen kommer även att innehålla ett hälsokontrakt och skolans elevhälsoteam finns med från start till mål för att stötta dig som eSportsutövare att nå din maximala potential i skolan.

Har ni frågor är ni varmt välkomna att kontakta mig.

Jon Ellrose
Rektor NTI-gymnasiet, Sundsvall