Teknik-
programmet

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Teknikprogrammet är en gedigen, teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter inför framtiden. Det är en snabb utveckling inom IT och ska du hänga på så gäller det att skaffa en bra grund att stå på. Allt fler branscher kräver bra datorkunskaper och på NTI-gymnasiet får du ett rejält försprång. Du förbereder dig för fortsatta studier samtidigt som du får en spetskompetens inom IT.

Framtidens språk är programmering

Under utbildningen kommer du att hitta nya, kreativa lösningar för att skapa och möta förändringar. Du kommer att få lära dig allt ifrån dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Vad nästa tekniska utveckling blir vet vi inte säkert idag, däremot kan vi nästan garantera att det krävs kunskap om kod och programmering för att utveckla den.

Profilen eSport finns på programmet.

Fördjupning: Programmering

I programmeringsfördjupningen får du lära dig att skapa företagsmässiga, dynamiska webbsidor, fördjupa dig inom aktuella programspråk. Efter utbildningen, som innehåller över 800 timmar teknik och IT, är du väl förberedd för vidare studier inom teknik, webb och programmering.

Fördjupning: Teknik

Här läser du över 500 timmar teknik, matematik och IT och detta förbereder dig för vidare studier inom teknik och naturvetenskap på högskola och unversitet.

Fördjupning: Speldesign

Fördjupningen i speldesign går ut på att du lär dig om hur man designar och skapar spel. Beroende på val av program kan du lära dig många olika aspekter vid skapande av spel. Allt från design av karaktärer och story till faktisk programmering av spelen.

Snabba argument

  • Engagerade lärare
  • Bra gemenskap
  • Tryggt och bra studiero
  • Öppna dörrar
  • Centralt läge, bra kommunikationer med buss och tåg