.
NTI Gymnasiet
Teknikprogrammet

Ladda med IT inför fortsatta studier

Vill du lyckas i framtiden, så är det viktigt att ha en bra utbildning. Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du får en spetskompetens inom IT.

Det är en snabb utveckling inom IT och ska du hänga med så gäller det att skaffa dig en bra grund att stå på. Allt fler branscher kräver att du har bra datorkunskaper och på NTI Gymnasiet får du ett ordentligt försprång.

Framtiden är din

På utbildningen kommer du att hitta nya och kreativa lösningar för att skapa och möta förändringar. Du kommer att få lära dig allt ifrån dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Vi gör allt för att du ska vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik.

Det är en gedigen teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter för framtiden. Du kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Teknikprogrammet

Inriktning informations- och medieteknik

Gymnasiegemensamma ämnen – 1100p

Engelska 5 – 100p
Engelska 6 – 100p
Historia 1a:1 – 50p
Idrott och hälsa 1 – 100p
Matematik 1c – 100p
Matematik 2c – 100p
Matematik 3c – 100p
Religionskunskap 1 – 50p
Samhällskunskap 1b – 100p
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 – 100p
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 – 100p
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 – 100p

Programgemensamma karaktärsämnen – 400p

Fysik 1a – 150p
Kemi 1 – 100p
Teknik 1 – 150p

Inriktningsämnen – 300p (Informations- och medieteknik)

Datorteknik 1a – 100p
Programmering 1 – 100p
Webbutveckling 1– 100p

Programfördjupning – 400p

De kurser du kan läsa som programfördjupning skiljer sig åt mellan olika skolor. På skolornas egna sidor kan du se vad som erbjuds på de olika skolorna.

Individuellt val – 200p

Du väljer 200 poäng individuellt val. På alla skolor erbjuds Idrott och hälsa 2 samt Estetiska kurser. Vilka kurser som erbjuds varierar mellan våra skolor och presenteras på respektive skolas sida.

Gymnasiearbete – 100p

Dela detta inlägget: