.
NTI Gymnasiet
Teknikprogrammet

Ladda med IT inför fortsatta studier

Vill du lyckas i framtiden, sÄ Àr det viktigt att ha en bra utbildning. Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du fÄr en spetskompetens inom IT.

Det Àr en snabb utveckling inom IT och ska du hÀnga med sÄ gÀller det att skaffa dig en bra grund att stÄ pÄ. Allt fler branscher krÀver att du har bra datorkunskaper och pÄ NTI Gymnasiet fÄr du ett ordentligt försprÄng.

Framtiden Àr din

PÄ utbildningen kommer du att hitta nya och kreativa lösningar för att skapa och möta förÀndringar. Du kommer att fÄ lÀra dig allt ifrÄn dÄtidens teknik till hur vÄr tids teknik kommer att pÄverka framtiden. Vi gör allt för att du ska vara vÀl förberedd för högskolestudier inom frÀmst teknik och naturvetenskap, men Àven inom informations- och medieteknik.

Det Àr en gedigen teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter för framtiden. Du kan exempelvis lÀsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Teknikprogrammet

Inriktning informations- och medieteknik

Gymnasiegemensamma Ă€mnen – 1100p

Engelska 5 – 100p
Engelska 6 – 100p
Historia 1a:1 – 50p
Idrott och hĂ€lsa 1 – 100p
Matematik 1c – 100p
Matematik 2c – 100p
Matematik 3c – 100p
Religionskunskap 1 – 50p
SamhĂ€llskunskap 1b – 100p
Svenska 1 / Svenska som andrasprĂ„k 1 – 100p
Svenska 2 / Svenska som andrasprĂ„k 2 – 100p
Svenska 3 / Svenska som andrasprĂ„k 3 – 100p

Programgemensamma karaktĂ€rsĂ€mnen – 400p

Fysik 1a – 150p
Kemi 1 – 100p
Teknik 1 – 150p

InriktningsĂ€mnen – 300p (Informations- och medieteknik)

Datorteknik 1a – 100p
Programmering 1 – 100p
Webbutveckling 1– 100p

Programfördjupning – 400p

De kurser du kan lÀsa som programfördjupning skiljer sig Ät mellan olika skolor. PÄ skolornas egna sidor kan du se vad som erbjuds pÄ de olika skolorna.

Individuellt val – 200p

Du vÀljer 200 poÀng individuellt val. PÄ alla skolor erbjuds Idrott och hÀlsa 2 samt Estetiska kurser. Vilka kurser som erbjuds varierar mellan vÄra skolor och presenteras pÄ respektive skolas sida.

Gymnasiearbete – 100p

Dela detta inlÀgget: