Estetiska
programmet

Estetiska programmet – Digital design

Här får du en bred utbildning inom digital design och en härlig mix av teoretiska och praktiska kunskaper. Du lär dig hur medier fungerar i dagens samhälle, vad som styr dem och hur modern teknik ger nya möjligheter till digitalt skapande. Du kommer att bli grym på programvaror som efterfrågas. Vi arbetar med Adobes programvaror Illustrator, Photoshop, Premiere och After Effects. Hos oss finns givetvis en välutrustad studio med bildmixer, green screen, blixtar, lampor och professionella kameror. Allt för att du ska bli så bra som möjligt på att skapa proffsiga produktioner!

Vad kan du göra i framtiden?

Estetiska programmet är en utbildning som ger dig förutsättningar att studera vidare på högskola. Du får grundläggande behörighet efter utbildningen och du som elev har dessutom stora möjligheter att skaffa den särskilda behörighet som krävs på många högskoleutbildningar.

Vi förbereder dig för eftergymnasiala medie-, samhällsvetenskapliga- och konstnärliga utbildningar. Med våra fördjupningar inom Grafisk kommunikation, animering och foto får du dessutom ett kunskapsförsprång inom dessa medieområden. Du utvecklar hantverksmässiga och kreativa förmågor, vilket ger självklara konkurrensfördelar på den medierelaterade delen av arbetsmarknaden.

Snabba argument

  • Kreativt och stimulerande
  • En härlig mix av skapande, teknik och design
  • Tillgång till stort utbud av programvaror som efterfrågas på marknaden
  • Som Samhälls fast roligare