IT-programmet

Våra hem är fyllda med teknik som kopplar upp sig mot Internet. Facebook, Google och YouTube är sajter som du dagligen kommer i kontakt med. Allt detta kräver webb- och nätverkstekniska lösningar – det är här du kommer in!

Det här är programmet för dig som verkligen brinner för dator- och nätverksteknik och vill arbeta med IT i framtiden. Här läser du samma grundutbildning år 1 som blivande elektriker. Hos oss går du vidare inom dator- och kommunikationsteknik år 2 och 3 som leder till en yrkesexamen som nätverks(IT)-tekniker eller teknisk säljare. Vill du läsa vidare på högskola efter gymnasiet så kan det vara tryggt att veta att vi alltid garanterar dig möjligheten att läsa in din behörighet under din tid hos oss.

Inriktning: Nätverksteknik och IT-support

Du som söker det här programmet har många spännande områden att välja på inom IT. Att detta är en bransch som har utvecklats enormt under åren märker vi ju alla. Hur kommer utvecklingen att se ut i framtiden? Vill du vara en del av den? Du som väljer att läsa detta program är förmodligen väldigt intresserad av att lära dig allt om datorer och hur de fungerar tillsammans. Vi ger dig en gedigen, praktisk och yrkesförberedande nätverksutbildning med fokus på hårdvara, infrastruktur och IT-säkerhet. Enklare grepp kring programmering ingår också men det är främst hårdvara du specialiserar dig på. Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som Nätverkstekniker och med andra IT-relaterade serviceyrken. Vi jobbar i VM ware och kör design och nätverk i Visio samt Microsofts senaste operativsystem och olika Linuxdistributioner.

Garanterad möjlighet att läsa in högskolebehörighet

Du som läst utbildningen får yrkeshögskolebehörighet men vi tycker att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet. Därför garanterar vi dig möjligheten att under din gymnasietid läsa in högskolebehörighet. Vårt program är utformat så att du inom ramen för ditt individuella val läser de kurser som krävs för du ska få allmän högskolebehörighet.

Snabba argument

  • Efterfrågan på it-tekniker
  • Minst 15 veckors praktik
  • Perfekt om du vill gå vidare till yrkeshögskolan efter gymnasiet
  • Fokus på entreprenörskap och affärsmässighet
  • Tätt samarbete med branschen