Teknikprogrammet med fokus på media -och informationsteknik. Programmet för dig som gillar teknikutveckling, problemlösning och innovativa idéer. Dessutom så är alla med examen från Teknikprogrammet behöriga att söka vidare till vår 1-åriga utbildning inom Mjukvarudesign. Utbildningen kallas T4, det fjärde tekniska året och är perfekt för dig som vill öka dina chanser till jobb efter avslutad utbildning som t ex junior utvecklare (app-program-, spel- eller systemutvecklare).

Estetprogrammet med fokus på estetik och media. Det här är utbildningen för dig som gillar det tekniska men som också vill utveckla sin estetiska ådra med digital design – grafisk kommunikation – foto – animation för att nämna några områden. Vi har självklart tillgång till egen fotostudio och redigeringsrum.

IT-programmet är för dig som gillar nätverk, service, installation, konfigurering, felsökning och underhåll. Här får du öva i att praktiskt tillämpa teoretisk kunskap under din studietid på plats hos oss men också under minst 15 veckor då du är ute på fältet på ett IT-företag som vi samarbetar med. Hos oss kan du bredda din examen och bli behörig till högskolan utöver din yrkesexamen som nätverkstekniker/teknisk säljare.

Handelsprogrammet hos oss fokuserar på bland annat sälj, service, marknadsföring, entreprenörskap och framtidens handel. Här får du verkligen testa på att starta, utveckla och avveckla företag och jobba i skarpa projekt. Minst 15 veckors praktisk erfarenhet under dina 3 år vilket gör att du står väl förberedd den dagen studenten närmar sig. Det är stor efterfrågan på säljare och företagare i Umeå och regionen. Vill du plugga vidare behöver du bara välja till en kurs inom ramen för ditt individuella val. Den bästa av två världar helt enkelt.

Läs mer om varje program under respektive programflik överst på sidan.