Försäljning och marknadsföring

Handelsprogrammet

Handelsprogrammet är perfekt för dig som vill ha en utbildning som leder till jobb men också vill ha möjlighet att studera vidare efter gymnasiet eller kanske starta eget. Om du är social, kreativ och gillar att lära dig teori genom praktik kan det här vara programmet för dig! Umeå är inte bara Norrlands snabbast växande stad utan numera också den största handelsstaden. De senaste åren har det skett en enorm utveckling inom handeln i Umeå med IKEAs etablering och fantastiska nya gallerior som attraherat många nya butiker och kedjor till Umeå. Hit söker sig nu alla stora aktörer inom handeln i Sverige!

NTI Gymnasiet ligger i ett riktigt toppläge – ovanpå Utopia, vilket gör att vi är med där det faktiskt händer! Möjligheterna till samarbete, utbyten, fältstudier, studiebesök m.m. är oändliga i och med att vi har ett sådant fantastiskt läge.

Om du går handelsprogrammet på NTI Gymnasiet är du garanterad en handelsutbildning som är aktuell och uppdaterad – vi har ett nära samarbete med branschen för att försäkra oss om att våra elever faktiskt lär sig det arbetsgivarna efterfrågar.

Vi på NTI ligger alltid i framkant vad det gäller den senaste tekniken. Allt mer försäljning sker genom e-handel och marknadsföring via sociala medier och events. Vi använder digitala verktyg som är relevanta inom layout, design, näthandel, 3D-visualisering och bokföring samt olika presentationsverktyg.

Under din tid på NTI får du också lära dig hur man startar eget genom att under ett år starta, driva och avveckla ett företag i Ung Företagsamhets regi. Du tjänar pengar på riktigt och är med och ställer ut på den regionala UF-mässan där du tillsammans med dina kamrater har möjlighet att tävla mot andra företag.

Under dina tre år på handelsprogrammet gör du sammanlagt 15 veckors praktik. Genom praktiken, UF-företaget och ditt gymnasiearbete har du möjlighet att styra din utbildning mot det som verkligen intresserar dig. Inom handel ryms allt från livsmedel, mode och skönhet till bilar, sport och teknik. Det finns även möjlighet att förlägga viss del av praktiken utomlands.
Genom att välja till Svenska 3 i åk 3 får du grundläggande högskolebehörighet om du vill läsa vidare på universitet eller högskola.

• Programmet är yrkesförberedande och leder till arbete inom exempelvis försäljning, butikskommunikation, marknadsföring, events, administration, kommunikation, inköp, logistik och kundservice.

• Vill du läsa vidare har du alltid möjlighet att läsa in din behörighet under din tid på NTI Gymnasiet.

Snabba argument

• Stor efterfrågan på säljare/e-handel
  • Minst 15 veckors praktik
  • Fokus på Ung Företagsamhet