Teknik-
programmet

Med Teknikprogrammet får du en modern teknisk utbildning och spetskompetens inom IT! Kanske funderar du på naturvetenskap men ser en framtid inom ett tekniskt yrke. Eterfrågan på ingenjörer har aldrig varit större!

Här får du med dig kunskaper inom datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling och dator- och kommunikationsteknik förutom en spets inom matematik som du kan läsa upp till nivå 5.

Utbildningen uppmuntrar dig till att hitta nya och kreativa lösningar för att skapa och möta förändringar. Du kommer att få lära dig allt ifrån dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Vi gör allt för att du ska vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik.

Alla elever läser samma utbildning under årskurs 1. Inför årskurs 2 väljer du sedan en av två programfördjupningar:

Spår 1: Utvecklare

För dig som vill fördjupa dina kunskaper inom  programmering och webbteknik. Hos oss får du lära dig många olika kodspråk redan tidigt under din utbildning. Vi inriktar oss mot webb (både front-end och back-end) såväl som vanlig objektorienterad programmering (huvudspråket Java). Inom de olika kurserna samarbetar vi med målet att hela tiden göra dig förberedd för en framtid som utvecklare. Vill du så kan du inom ramen för ditt individuella val läsa in särskild högskolebehörighet. Vill du läsa vidare på vår ettåriga utbildning T4 är detta en utmärkt start!

Spår 2: Teknisk högskoleförberedande

Detta är fördjupningen för dig som vill läsa vidare på exempelvis högskola efter gymnasiet. Du läser mycket matematik och teknikinriktade kurser för att du ska tillgodogöra dig en teknisk högskolebehörighet inför dina fortsatta studier. Förutom en spännande teknisk utbildning får du under din tid hos oss även IT-kompetens genom bland annat programmering och webbutveckling.

Möjliga framtida yrken för dig kan till exempel vara Civilingenjör, Utvecklare, Teknisk chef, Fysiker m.m. Det finns nästan inga gränser.

Vad gör du i framtiden?

Teknikprogrammet är det självklara valet om du vill bli ingenjör, eller programmerare/utvecklare. Du får möjlighet att läsa de kurser i Matematik, Fysik och Kemi du behöver för att bli behörig att söka till både högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildningar. Inom Teknikprogrammet får du en inblick och kunskapsförsprång inom de dator och IT-relaterade kunskapsområden. Hos oss bygger du upp nödvändiga förutsättningar för att klara av fortsatta studier och för att bli attraktiv på den data- och teknikrelaterade arbetsmarknaden.