Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan | TeknikprogrammetIT-programmet | DesignprogrammetEkonomiprogrammet | Naturvetenskapsprogrammet | Skolans Makerspace | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier.
Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss? Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Prova-på-dag

För tillfället har vi tyvärr pausat våra prova-på-dagar. Läs mer och anmäl ditt intresse via knappen nedan för att få information om när vi kan ta emot dig igen!

BESÖK VÅR SKOLA HEMIFRÅN

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Helix erbjuder tre olika inriktningar: Teknikvetenskap, Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik. Vare sig du vill kombinera teknik med design, systemvetenskap eller matematik så har vi ett program för dig. Hos oss läser du kurser på högskolan så du du väl förberedd för framtida studier och övergången mellan utbildningarna blir inte så stor.

JIM OM NTI TEKNIK

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig som IT-tekniker eller webbutvecklare.

EBBA OM NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Designprogrammet

Estetiska programmet med inriktning Estetik och Media är ett högskoleförberedande program. Hos oss får du fördjupa dina kunskaper inom digitala medier och lära dig att arbeta med aktuella branschverktyg. Vår fördjupning Motion Graphics ger dig kunskaper inom grafisk kommunikation, digitalt skapande, animation och programmering.

HANNA OM NTI DESIGN

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

Kika in i skolans Makerspace!

Vad är ett Makerspace och hur använder vi det i undervisningen? Det får du reda på här!

Vanliga frågor om NTI Helix

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.