Läs om vår hantering av Covid-19.

Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
TeknikprogrammetIT-programmet | DesignprogrammetEkonomiprogrammet | Naturvetenskapsprogrammet | Skolans Makerspace | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen nedan!

Öppet hus

Via knappen nedan kan du se datum för kommande öppna hus. I nuläget vet vi inte hur de kommer genomföras, men vi uppdaterar sidan löpande - så håll utkik!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Helix erbjuder tre olika inriktningar: Teknikvetenskap, Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik. Vare sig du vill kombinera teknik med design, systemvetenskap eller matematik så har vi ett program för dig. Hos oss läser du kurser på högskolan så du du väl förberedd för framtida studier och övergången mellan utbildningarna blir inte så stor.

JIM OM NTI TEKNIK

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig som IT-tekniker eller webbutvecklare.

EBBA OM NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Designprogrammet

Estetiska programmet med inriktning Estetik och Media är ett högskoleförberedande program. Hos oss får du fördjupa dina kunskaper inom digitala medier och lära dig att arbeta med aktuella branschverktyg. Vår fördjupning Motion Graphics ger dig kunskaper inom grafisk kommunikation, digitalt skapande, animation och programmering.

HANNA OM NTI DESIGN

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet får du lära dig om ekonomi, entreprenörskap och ledarskap. Du har också möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom. Vår fördjupning Future Economics förbereder dig för vidare studier men också för att leda och driva framtidens företag. Du kommer fördjupa dig inom företagsekonomi, framtidens affärer och lära dig vad som krävs för att skapa och förverkliga spännande affärsidéer.

Hos oss får du verktygen att förverkliga dina affärsplaner.

Naturvetenskapsprogrammet

Brinner du för de naturvetenskapliga ämnena och vill varva teori med praktiska laborationer och studiebesök? Då ska du välja Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på NTI Helix! På vår fördjupning Master får du dessutom dyka ner i matematiken på djupet och även fördjupa dina engelska-kunskaper.

Kika in i skolans Makerspace!

Vad är ett Makerspace och hur använder vi det i undervisningen? Det får du reda på här!

Vanliga frågor om NTI Helix

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.