Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!
 
GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
TeknikprogrammetEl- och energiprogrammet | Estetiska programmetEkonomiprogrammet | Naturvetenskapsprogrammet | Skolans Makerspace | Vanliga frågor
 

 
Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier.
Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan


Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus


Vill du besöka oss på Öppet hus? Du får chansen att prata med lärare och elever och bl.a. se vårt Makerspace! Nedan hittar du mer information och datum för kommande Öppet Hus. Välkommen!

Prova-på-dag


Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Borlänge erbjuder två olika inriktningar: Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik. Vare sig du vill kombinera teknik med design, systemvetenskap eller matematik så har vi ett program för dig. Hos oss läser du kurser på högskolan så du du väl förberedd för framtida studier och övergången mellan utbildningarna blir inte så stor.JIM OM TEKNIKPROGRAMMET

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

EE: IT & Nätverk

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig som IT-tekniker eller webbutvecklare.EBBA OM IT-PROGRAMMET

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

ES: Design & Media

ESTETISKA PROGRAMMET

Estetiska programmet med inriktning Estetik och Media är ett högskoleförberedande program. Hos oss får du fördjupa dina kunskaper inom digitala medier och lära dig att arbeta med aktuella branschverktyg. Vår fördjupning Motion Graphics ger dig kunskaper inom grafisk kommunikation, digitalt skapande, animation och programmering.HANNA OM DESIGN & MEDIA

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

EK: Ekonomi

EKONOMIPROGRAMMET

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är ett högskoleförberedande program. Det är för dig som vill använda och utveckla din kreativa sida i form av entreprenörskap. Du är troligen intresserad av att driva projekt och av företagande. Du kanske också vill lära dig mer om marknadsföring eller redovisning. Den breda utbildningen gör dig väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet.


NA: Naturvetenskap

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap passar dig som brinner för de naturvetenskapliga ämnena, är nyfiken, kreativ och vill hitta nya lösningar. I utbildningen varvas teori med praktiska laborationer och studiebesök. Du kommer att arbeta utifrån ett undersökande arbetssätt med teorierna som bakgrund.


Kika in i skolans Makerspace!

Vad är ett Makerspace och hur använder vi det i undervisningen? Det får du reda på här!
 


Vanliga frågor om NTI Gymnasiet Borlänge

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.