Satsa på dina studier - och E-sport!

E-SPORT – Låt din passion bli din profession

Sedan 2017 har vi även en E-sportsprofil. Här kombinerar du teori, strategi, fysisk träning och aktivt spelande i skolans E-sportslag. Spelandet sker med en kvalificerad tränare på skolan efter skoltid.  Hos oss kan du välja e-sport som individuellt val redan första läsåret inom alla våra program. Du väljer då idrott och hälsa specialisering.

E-sporten har utvecklats oerhört det senaste decenniet och räknas nu som en av de stora världssporterna tillsammans med fotboll, ishockey och basket.

Vi utbildar dig om vad det innebär att vara en pro gamer och vilka möjligheter som finns att arbeta inom branschen. Vi lär dig om teknikutvecklingen inom eSport och framtidens möjligheter till yrken och företagen inom branschen.

Inom utbildningen har vi stort fokus på hälsa, jämställdhet, teambuilding och respektfullt utövande av sin sport.

Vi erbjuder lektioner dagtid för kunskap om e-sport i stort, både branschen och spelen. Vi har även extra idrottspass och gymträning. Du kan fördjupa din inom valt spel som sport och få möjlighet att utöva den i vår gaming.

Varmt välkommen att utforska potentialen i din passion. Se vad e-sport kan erbjuda dig. Läs e-sport hos oss!

 

OLIKA IDROTTER – idrott och hälsa specialisering

Du som utövar en idrott kan träna med din ordinarie tränare på tider som passar er båda efter skoltid. Vår idrottslärare har regelbunden kontakt med din tränare för att följa din utveckling. Hos oss kan du välja idrott och hälsa specialisering för din idrott.

”Jag läser kursen idrott-specialisering med inriktning friidrott”

Den främsta anledningen till att jag sökte till just NTI Gymnasiet Borlänge är att man kan välja att gå kursen idrottspecialisering. Det är en kurs man kan välja oavsett vilken sport man utövar, så länge man är medlem i någon klubb. Jag läser kursen med inriktning friidrott.
LINA LARSSON | Teknik (Idrott-specialisering)

 

VALBARA KURSER

Idrott & hälsa spec. 1 | 100 poäng
Idrott & hälsa spec. 2 | 100 poäng