Bästa E-sport laget – Leauge of Legends inom NTI Gymnasiet finns vid NTI Helix, Borlänge

Axel, Zeb, Hanna, Jonathan och Vlad vann nyligen E-sports turneringen för Leauge of Legends inom NTI Gymnasiet med sitt lag.

Vid NTI Helix finns ett stort intresse för e-sport och dataspel bland eleverna. En del elever väljer även att läsa E-sport som tillval. Hanna läser E-sport vid NTI Helix där har hon en utvecklingsplan som hon jobbar utifrån och tränar varje vecka.

Bästa laget i Leauge of Legends vid NTI Helix

När frågan kom till eleverna på skolan om att delta vid E-sportsturnering mellan skolorna inom NTI-Gymnasiet så var flera elever vid NTI Helix intresserade av att delta. Några av dem var Hanna, Axel, Zeb, Jonathan och Vald. De spelar Leauge of  Legends som också var spelet som de tävlade i.

Turnéringen som skedde på distans pågick i en månad och det var tre matcher per vecka. Eleverna beskriver att lagets styrka är att de är starka i late games. Strategin är ofta att farma innan 30-minuters marken och attackera sent. Turneringen livestreamades via Twich. Laget uppskattade mycket Learn2Esport kommentatorer som de tycker var mycket underhållande och lyfte turneringen än mer. Laget tycker också att ett de bästa minnena från turnering är spelandet tillsammans och vinsten förstås.

Hanna, Axel, Zeb, Jonathan tycker att det som är roligast med lagspel är sammanhållningen som blir inom ett lag och att få göra något man tycker är riktigt roligt tillsammans.

Tips från laget på hur man kan utvecklas/ bli bättre i Leauge of Legends

• Titta på många streamers
  • Och experimentera