Vanliga frågor om NTI Gymnasiet Borlänge

Har Helixgymnasiet bytt namn?

Ja vi har bytt namn. Vi hette tidigare Helixgymnasiet, sedan NTI Gymnasiet Helix men heter nu NTI Gymnasiet Borlänge. Vi erbjuder samma program och utbildningar som vanligt.

Var ligger skolan?

Skolan ligger i Borlänge centrum, nära tåg och bussförbindelser. Vi finns på Jussi Björlings torg 1.

Vad får jag låna för dator?

Under din utbildningstid hos oss får du tillgång till en egen lånedator. I undervisningen ingår det moment där du får lära dig att använda datorn på bästa sätt för skolarbetet inom ditt program.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 200 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 30 platser på våra teoretiska och yrkesförberedande program.

Vilka språk erbjuder skolan?

På Ekonomiprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet är det obligatoriskt med moderna språk. På de andra programmen finns det som ett möjligt tillval.
Kom ihåg att det är bra att kunna språk och att det kan ge extra meritpoäng till vidare studier! Skolan erbjuder moderna språkkurser inom japanskafranskaspanskatyska och vid behov modersmål.

Får jag busskort av skolan?

Alla som har 6 km eller längre till skolan (och inte har inackorderingsbidrag) har rätt till busskort och ibland även tågkort. Mer information finns på Dalatrafiks hemsida.

Har skolan en matsal eller matkort?

Skolan har ingen egen matsal, istället har våra elever matkort som gäller på ett antal lokala restauranger i Borlänge. Exempel på restauranger är Jin Thai, Pizzeria Hawaii, O´Learys, Pizzeria Luna, Subway, MoeJoes Juicebar, Tairyo och Taza grillen.

Var har jag idrott?

Eleverna har idrott i moderna gym-lokaler på Må bättre vid Sveatorget, endast två minuter från skolan.

Erbjuder skolan läxhjälp?

På skolan erbjuder man studiestugor inom matematik, språk och de flesta övriga ämnen  en dag i veckan i direkt anslutning till skoldagens slut. Naturligtvis finns våra lärare där och hjälper dig.

Har skolan ett bibliotek?

Ja, vi har ett bibliotek där man kan sitta och läsa och studera.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Borlänge?

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du väljer. Här möter du lärare med hög kompetens och erfarenhet och våra rymliga lokaler uppfyller alla pedagogiska behov. Hos oss står teknikutveckling och kreativitet i fokus. Med kompetenta och engagerade lärare får du en gedigen utbildning som skapar förutsättningar för en framtid direkt ut i yrkeslivet eller för högre studier. Vi har makerspace, 3D Print Farm, VR-, AR- och workshopspace, fotostudio och bibliotek. Vi är en modern skola för dig med höga ambitioner, ett starkt driv att lära dig mer och med målet att studera vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Är NTI Gymnasiet Borlänge en friskola?

NTI Gymnasiet Borlänge är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.
Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

Var hittar jag mer information om er skola?

Det allra bästa sättet att lära känna oss på är att besöka oss på öppet hus. Då kan du ställa de frågor som just du har, samtidigt som du får se skolan och kan prata med både elever och lärare.

Läs mer och anmäl dig här: