Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Eskilstuna

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Digitalt öppet hus 26 januari kl. 17.

Kvällen den 26 januari sänder vi live på Youtube där du får höra rektor, lärare och elever berätta om vår skola och program. Mellan programpresentationerna bryter vi dessutom av för frågor så att du får svar på allt du undrar över. Nedan ser du kvällens program.

Kvällens program
__________________
17.00 – 17.25 Inledande presentation (rektor)
17.25 – 17.35 Om Teknikprogrammet (lärare & elever)
17.35 – 17.45 Om Estetiska programmet (lärare & elever)
17.45 – 17.55 Om Teknikprogrammet (lärare & elever)
17.55 – 18.00 Avslutning (rektor)

TILL LIVESÄNDNINGEN

Vi kommer dessutom att bemanna chatten här på hemsidan under sändningen.Du hittar den längst ned i högra hörnet.

Är du nyfiken på vårt tidigare Digitalt öppet hus?

Titta på det här!

Om du har frågor är du välkommen att ställa dessa via vårt Instagram-konto eller mejla oss på eskilstuna@ntig.se.

Innehåll:
Ta en tur i skolan | Mentorerna på skolanOm våra programTeknikprogrammetDesignprogrammetIT-programmet | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Mentorer på NTI Gymnasiet

Hos oss har vi två heltidsmentorer som enbart jobbar med att stötta våra elever i alla deras akademiska behov för att de ska få en utvecklande och lärorik gymnasietid hos oss.

Vad gör man på våra program?

Hos oss kan du plugga teknik, it eller design, men vad gör man på dessa program?

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Vanliga frågor om NTI Eskilstuna

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.