Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!
 

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetEstetiska programmetEl- och energiprogrammetMer om våra program | Mentorerna på skolan | Vanliga frågor
 

 
Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan


Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus


Vill du besöka oss på Öppet hus? Du får chansen att prata med lärare och elever och bl.a. se vårt Makerspace! Nedan hittar du mer information och datum för kommande Öppet Hus. Välkommen!

Prova-på-dag


Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.


Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!
 
Gå runt hos oss
 
NYHET!
Inför hösten 2022 flyttar vi till nya, större lokaler med centralt läge. Vi återkommer med mer information inom kort.

Teknikprogrammet

Vi erbjuder två olika inriktningar på teknikprogrammet: Informations- och medieteknik samt Design och produktutveckling. Vare sig du vill kombinera teknik med design, systemvetenskap eller matematik så har vi ett program för dig. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom IT-sektorn.
 Jim om teknikprogrammet

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

ES: Design & Media

ESTETISKA PROGRAMMET

ES: Design & Media är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.
 Hanna om Design & Media

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

EE: IT & Nätverk

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET

El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning med inriktning på dator- och kommunikationsteknik. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella arbetsmarknad som är IT. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.
 Ebba om IT& Nätverk

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Vad gör man på våra program?

Hos oss kan du plugga teknik, IT eller design. Hör några av våra elever berätta om vad man får göra på våra olika program!
 


Mentorer på NTI Gymnasiet

Hos oss har vi två heltidsmentorer som enbart jobbar med att stötta våra elever i alla deras akademiska behov för att de ska få en utvecklande och lärorik gymnasietid hos oss.
Hör en av våra elever berätta med om våra heltidsmentorer!
 Vanliga frågor om NTI Eskilstuna

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.