Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Eskilstuna

Hur ser schemat ut?

Skoldagen börjar 8.30 och slutar 16.30. Sedan kan schemat variera beroende på klass och dag. Ibland börjar man tidigt och slutar tidigt, ibland börjar man senare och slutar lite senare.

Vad får jag för dator?

Estetiska programmet får en MacBook och de övriga programmen får en PC.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 170 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Var ligger skolan?

Vi befinner oss på Rademachergatan 9, i närheten av Gallerian och Fristadstorget.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan får du busskort.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Eskilstuna?

NTI Gymnasiet i Eskilstuna är en kul och annorlunda skola som vågar tänka kreativt och hitta nya lösningar på gamla problem. Det är också är en liten skola med ett positivt och varmt klimat.

Var har jag idrott?

På stadens gym såsom Actic, Friskis & svettis, Gympozz m.fl. Som elev får du träna gratis på Actic City Eskilstuna två eftermiddagar i veckan.
Dessutom finns idrottsdagar och friluftsdagar då skolans elever simmar, orienterar, spelar boll, golf eller åker skidor.

Erbjuder skolan läxhjälp?

De elever som behöver stöd erbjuds språk- och/eller mattestuga utöver ordinarie lektionstid.

Vilka språk erbjuder skolan?

Då inget av våra program innehåller moderna språk så bedrivs egentligen ingen språkundervisning (utöver svenska och engelska) hos oss.

Vi erbjuder moderna språk tyskafranska och spanska som individuellt val genom Linguista, men har hittills inte haft en grupp stor nog för att undervisning ska kunna startas upp.

Har skolan en matsal?

Vi erbjuder matkort, så skollunchen serveras på runt 10 populära restauranger. Du väljer restaurang utifrån vad du är sugen på för dagen. Det finns allt från asiatiskt, Subway och husman till pasta och hamburgare.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Varje restaurang har en meny för vad som erbjuds på elevkortet, och pengarna på kortet täcker de rätterna.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Restaurangutbudet kan variera från år till år, men i dagsläget kan eleverna äta lunch på någon av följande ställen:

Café Hit & Dit

Café Macchiato

Café Smak

Coop Sveaplan (husmanskost)

Jernberghska Gården

McDonald’s

Pastahuset Parmasoni

Prego Nyckeln

Subway

Sushi Yang

Taco Bar

Är NTI Eskilstuna en friskola?

NTI Eskilstuna är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.